Farkasok baribőrben?

Nem kényszeríti rá az Európai Unió senkire, hogy menekülteket fogadjon be, hallottuk hónapokkal ezelőtt, viszont azóta meglehetősen megváltozott a kommunikáció. Ma már arról beszélnek, hogy az uniós országok ajtót készülnek mutatni (ez valami vicc?) Magyarországnak és Lengyelországnak, amennyiben ez a két renitens (rasszista?) még az unió bírósága által hozott kvótadöntés alól is ki akarna bújni. Matyasovszki József jegyzete.


Németország és Franciaország acsarkodása egy cseppet sem lep meg, ám hogy a többi 21-et mi lelte, arról csak találgatni tudok, s első helyen biztosan nem a demokrácia védelme jutna eszembe. Sokkal inkább az a mostanság divatos hozzáállás, hogy akkor dögöljön meg a másik tehene is. Ha nekik rossz, legyen nekünk is az. Mert szép két fogalom a „demokrácia” és a „közösség”, de milyen demokrácia az, ahol diktátumokat akarnak nemzetekre erőltetni ki tudja, kinek az érdekeitől vezérelve. Egészséges „közösségről” pedig végkép nem beszélhetünk Európában, legfeljebb bürokratikusról. Az egységnek ára van, vágták az arcunkba legutóbb is. Csakhogy épp mi ne tudnánk ezt? Ára van bizony itt mindennek, még a több évszázados megosztottságnak is.

Matyasovszki József0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés