Farsang után irány a fények városa

A farsangi koncerten felléptek az 1972-es táncdalfesztivál eltitkolt versenyzői is – az AcapellArt Énekegyüttes előadásában
A farsangi koncerten felléptek az 1972-es táncdalfesztivál eltitkolt versenyzői is – az AcapellArt Énekegyüttes előadásában - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Két hangversenyt ad majd Franciaországban a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar.

Fantasztikus farsangi hangulatot teremtettek szombaton este a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola dísztermében a Cantemus Kórusintézmény énekkarai. A humorban és viccelődésben gazdag hangversenyen a farsang hagyományainak megfelelően az énekesek is álarcban, illetve jelmezben voltak, igazi maszkabált varázsoltak a terembe.

Új feladatok és kihívások

A hangverseny közönsége még szívesen idézi fel a jókedvű pillanatokat, a fellépő énekkarosok többsége azonban már előretekint, ugyanis újabb feladatok, kihívások várnak rájuk. A Cantemus Vegyeskar tagjai például február 12-én Párizsba utaznak Szabó Soma Liszt-díjas karnagy vezetésével.

– Az utóbbi években számos oratórikus előadásban is szerepet vállaltunk, és a sikeres előadásoknak köszönhetően napjainkra szinte az összes jelentős hazai szimfonikus zenekarral és karmesterrel jó kapcsolatot alakítottunk ki. A Miskolci Szimfonikus Zenekarral is kapcsolatban állunk évek óta, szerepeltünk velük Miskolcon és Nyíregyházán is – elevenítette fel érdeklődésünkre az utazás előzményeit a vegyeskar művészeti vezetője.

Szabadnap a fővárosban

– A legutóbbi közös szereplésünkön Mozart: Requiem című művét mutattuk be, az előadáson a francia Quentin Hindley karmester vezényelt. A magyarországi koncertek hírét hallva a párizsi Theatre des Champs-Elysées felkérte a szereplőket, hogy mutassák be abban a koncertteremben is a művet. Nagy megtiszteltetés a számunkra, hogy egy ilyen emblematikus helyszínen énekelhetünk. Reméljük, a párizsi közönségnek is tetszeni fog február 13-án a miskolci zenekarral közösen adott koncertünk. Másnap még a fővárosban leszünk, a párizsi tartózkodást úgy terveztük meg, hogy jusson legalább egy nap az ottani kulturális értékek megtekintésére is.

Templomi

– Úgy gondoltuk, ha már kimegyünk Franciaországba, akkor ne csak egy hangversenyen szerepeljünk, így a meglévő francia kapcsolatainknak köszönhetően Normandiában adunk egy önálló koncertet. Saint Lo városkában a Cantemus Kórusintézmény régi barátja, Jacques Vanherle koncert- és fesztiválszervező vár bennünket, s február 15-én a Sainte-Croix templomban lépünk fel.

KM-MML
hirdetés