Farsangi fánksütés Parasznyán

Az eseményt az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium, valamint Parasznya község önkormányzata támogatta. Az eseménynek a helyi művelődési központ adott otthont.

A sütésre kilencen neveztek be, majd az elkészült fánkok bírálatánál nehéz dolga volt a zsűrinek. Az elkészített finomabbnál-finomabb fánkok közül kellett kiválasztaniuk a legízletesebbet.

– Mint rendezőnek, nagy öröm volt számomra, hogy a klub tagjai aktivitással és örömmel vettek részt a versenyben – mondta Tóth Péterné, a nyugdíjas klub elnöke. – Volt, aki kétfajta fánkkal is készült a versenyre.

Elismerés illeti azt a három fiatal lányt, Timit, Ildikót és Noémit, akik először készítettk fánkot és a siker örömmel töltötte el őket. Számukra persze nem volt olyan egyszerű a fánkkészítés, így Tóthné Perge Ilonának, hogy besegített a lányoknak. Megérkeztek a helyi óvodások szüleikkel és az óvónénikkel, hogy a jó hangulatot tovább fokozzák Lakodalmas című, hagyományőrző műsorukkal.

A táncba bekapcsolódott a közönség is, amit a kis menyecske a megszokott forgatókönyv ellenére nagyon ügyesen végigtáncolt. A násznép örömére, igazi pénzt dobtak a tálba, amit kirándulásuk során használnak fel. A műsor sikert aratott, nagy tapsot kaptak, majd az ovisokat, kísérőiket és a megjelent érdeklődőket megvendégelték a frissen készült fánkokkal. A résztvevők és a vendégek jó hangulatú beszélgetéssel fejezték be a programot.

KT
hirdetés