Fát és falat is döntött a szél Borsodban

Győri kapu
Győri kapu
Hernádnémeti, Miskolc – A viharos erejű szél miatt három káreseményhez vonultak ki a tűzoltók szombaton délelőtt – tudatta a Borsod-Abaúj-Zemplén-megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.  Megrongálódott vasúti vonalak Szélvihar Miskolcon, a Győri kapuban 2008.03.01.

21:17 Elvonult a vihar

Összességében 22 esetben kellett káreseményhez kivonulniuk a tűzoltóknak megyeszerte a vihar miatt. Diósgyőrben, a Papírgyár környékén egy autóra esett egy kidőlt fa, Lakon és Boldván két ház tűzfala omlott le. Mindkét családnak ki kellett költöznie az életveszélyessé vált épületekből – tudtuk meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletésétől.

14:42 Lezárták a veszélyes szakaszt
A Győri kapuban a rendőrség kordonnal zárta le azt a részt az épület körül, ahol a vihar a tetőtér borítását megbontotta. Az emelőkosaras daru most érkezett meg a helyszínre, s a tűzoltók szedik majd le a veszélyesen lógó fémet.

13:55

Az egyik helyszínen Hernádnémeti közelében rövid ideig meg kellett állnia a vonatnak, mert a sínekre dőlt egy fatörzs.
Miskolcon, a Győri kapuban bontott meg egy tetőt a szél, és a Pünkösd-hegyen található épület tulajdonosa pedig azt jelezte, hogy a konyha falát bedöntötte a szél, ezért saját kezűleg dúcolta alá.

Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.

Kapcsolódó anyagok:
hirdetés