Fatum-Nyíregyháza: A beugró jól sikerült, jöhet a vizsga!

A nyíregyháziaknak ezúttal is koncentrált játékra lesz szükségük
A nyíregyháziaknak ezúttal is koncentrált játékra lesz szükségük - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Fatum-Nyíregyháza vasárnap megkezdi az Extraliga rájátszását.

A nyíregyházi csapat közel hibátlanul elvégezte a kötelezőt, az alapszakaszt 17 győzelemmel abszolválta, ezzel második helyen zárt. A címvédő Békéscsaba nagy meglepetésre csak harmadikként „futott be”, így a tavalyi finálé párosítása már az elődöntőben megismétlődik.

Egyenlő esélyek

– Az egész bajnokságnak ez a sava-borsa, az alapszakasz csak meghatározza, hogy honnan kezdjük a rájátszást – mondta Hollósy László, a nyíregyházi együttes vezetőedzője. – A szezonbéli munkánk eredményessége ezen az öt-hat mérkőzésen múlik. Óriási a bizonyítási vágy mindenkiben, a lányok is izgatottan várják a párharcot. Mindkét csapat eléggé fel fogja szívni magát, biztos vagyok benne, hogy pikáns összecsapásra számíthatunk.

Mint ismert, a Fatum ebben a szezonban már ötször győzte le a Békéscsabát (négyszer a bajnokságban, egyszer a Magyar Kupa döntőjében). Az ebből fakadó lélektani fölényen túl az is a nyíregyháziak mellett szól, hogy a párharcban többször játszhatnak hazai pályán. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntő a Continental Arénában kezdődik (vasárnap 19.), és ha mindenki nyeri a hazai meccsét, akkor a mindent eldöntő összecsapást is a Fatum otthonában játsszák.

– Mindenkit óva intenék attól, hogy irreális elvárásokat támasszon a csapat felé azért, mert ötször megvertük a Békéscsabát – folytatta a tréner. – Az eddig elért eredmény megsüvegelendő, de továbbra is a bajnokság egyik legerősebb alakulatáról beszélünk. Ötven–ötven százalékra adnám az esélyeket annak ellenére is, hogy pályaelőnyben vagyunk. Ismerős környezetben, ismerős szurkolótábor előtt mindig jobb pályára lépni, mint idegenben, de a Békéscsaba többször is bizonyította már, hogy bárhol tud jól játszani.

A stabilitás dönthet

– A két csapat már jól ismeri egymást, maximum nüansznyi változtatásokat lehet ilyenkor beépíteni. Inkább az lehet a döntő, hogy ki tudja a játékát jobban ráerőltetni a másikra, és hogy mennyire stabilan, kevesebb hibával tud-e röplabdázni. Nem szabad semmilyen extra nyomást magunkra helyezni, játszani kell a játékunkat, aztán ­meglátjuk, hogy ez mire lesz elég – zárta szavait Hollósy László.

– MK –
hirdetés