Fatum-Nyíregyháza – A Csaba otthon verhetetlen

Nelmaria Valdez (labdával) és társai sem tudták megtörni a Csaba veretes hazai sorozatát
Nelmaria Valdez (labdával) és társai sem tudták megtörni a Csaba veretes hazai sorozatát - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Szettet nyert, de a meccset elvesztette a Fatum a hazai pályán négy éve hibátlan Csaba ellen.


Röplabda. Jelentős kutatómunkát igényel, mikor kapott ki utoljára hazai pályán a Békéscsaba élvonalbeli női röplabdacsapata. Nem mostanában, annyi szent. Nos, az immár négyszeres bajnok viharsarki együttes négy éve veretlen saját otthonában. Mindez fényesen mutatja, milyen feladatra vállalkozott a Fatum-Nyíregyháza, amely az első szettben derekán (14:9) tetemes hátrányba került, és innen már nem volt visszaút. A második szett jóval szorosabban alakult, a vendégek többször egyenlítettek (4:4, 7:7, 23:23), majd két jászmalabdát hárítottak, de ez is kevésnek bizonyult.

Nagy kár volt érte, mert a két elúszott etap dacára a nyírségiek nem adták olcsón a bőrüket, olyannyira, hogy ismét felcsillant a szakaszsiker esélye, ezt a sanszot pedig nem hagyták veszni. A negyedik játszmában viszont megrázta magát a Csaba, lezárva a mérkőzést, egyben bizonyítva: nem véletlenül vezeti jelenleg is az Extaligát, egyben biztosítva helyét a bajnoki elődöntőben.

KT

Extraliga: női

9. forduló

Békéscsaba-Fatum-Nyíregyháza 3:1 (16, 25, -21, 11)

Békéscsaba, 300 néző, v.: Adler, Vári.

Nyíregyháza: G. Francesco, Valdez, Matics, Villám, Kalotai, Kalicsanin. Csere: Tóth F. (liberó), Inneh-Varga, Kotormán, Fernandez. Edző: Horváth András.
Az eredmény alakulása, 1. játszma: 7:5, 14:9, 19:12. 2. játszma: 4:4, 7:7, 16–13, 19:18, 23:23. 3. játszma: 4:4, 9:5, 12:11, 17:18. 4. játszma: 3:3, 13:6.

Horváth András: – Az elspő három játszmában egészen jó periódusaink voltak, szép dolgokat mutattunk. Azt gondolom, ha a második szett végjátékát be tudjuk fejezni, akár pontot is szerezhettünk volna.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés