Fatum-Nyíregyháza – A játékosokat is lenyűgözte az aréna

Akt.:
Fatum-Nyíregyháza – A játékosokat is lenyűgözte az aréna
© Fotók: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Pénteken telt ház előtt kezdheti meg szereplését a magyar válogatott az újjávarázsolt nyíregyházi csarnokban.

Bár néhány létrát még kerülgetni kell, az egyszer biztos: a női röplabda Európa Liga pénteki nyitányára csillogni-villogni fog a Continental Aréna. A körítésen semmi nem múlik: a felújított bujtosi csarnok látványa a keddi edzésre betoppant magyar válogatott tagjait is lenyűgözte. Miközben a küzdőteret elsőként kipróbáló hölgyek odalent mustrálták a „munkahelyet”, az első emeleten sajtótájékoztató vezette fel a hét végi eseményt.

A házigazda szerepét betöltő Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője mellett Jan De Brandt, a belga szövetségi kapitány, no meg három olyan játékos került fókuszba, akik eddig is, vagy éppenséggel a közeljövőben kötik sorsukat a szabolcsi megyeszékhelyhez. A választás abszolút nem véletlenül esett a nemzeti együttes frontemberére, Szakmáry Grátra, elvégre az ő pályafutása innen indult. A másik két hölgy a meglepetés kategória, róluk keretes írásunkban szólunk.

– Nagyon megtisztelő, hogy mi avathatjuk fel ezt a csodálatos csarnokot, már az jó érzés volt, amikor beléptünk ide – tolmácsolta társai egybehangzó véleményét a bajnok Békéscsaba ásza, Szakmáry Gréta. – Európai színvonalú körülmények között játszhatunk, és bár sok új játékossal érkeztünk, mindent megteszünk, hogy kiszolgáljuk a közönséget.

Lesz kit, kiket kiszolgálni! Kósa Árpád szerint a jegyek hetven százaléka elővételben elfogyott, a Szlovénia ellen pénteken (kezdés: 18.30) esedékes összecsapáson alighanem telt ház, 2500 néző előtt léphetnek színre a mieink. Ami a további programot illeti: a sorozatban címvédőnek számító magyar csapat szombaton Görögország, míg vasárnap (20 óra) Románia ellen zárja a csoportcsatározást.

– Többen pihenőt kaptak, ezért sok új játékost hívtam meg, két hete készülünk közösen, előbb Franciaországban, majd Spanyolországban vívtunk edzőmeccseket, éppen az utolsót sikerült megnyerni, ami jelzi, kezdünk összerázódni – vázolta az elmúlt időszak történéseit Jan De Brandt. – Szeptemberben Európa-bajnoki selejtezőt rendeznek, a legfőbb cél, hogy akkor jól teljesítsünk, ennek érdekében szeretnénk kipróbálni néhány olyan fiatalt, akiket korábban nem láttam. Számukra adott a lehetőség, hogy bizonyítsanak, beépüljenek a csapatba, akár már most a nyíregyházi tornán. Bár átalakult a keret, jelen körülmények között sem azért jöttünk, hogy veszítsünk, a létező legjobb eredmény elérésére törekszünk.

KM-KT

Fatum: válogatott újoncok

A sajtótájékoztatón hivatalosan bejelentették, hogy három válogatott játékossal erősített a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli együttese. A bajnoki ezüstérmes Vasasból mindjárt ketten érkeztek: a nyitásfogadó, szélsőütő Szombathelyi Szandra, illetve a centerként bevethető Vacsi Evelin (aki igazoltan hiányzott az eseményről, szerdán csatlakozik a nemzeti csapathoz…) egyaránt az immár Horváth András irányította gárda tagjaként kezdi a következő idényt. Miként az ugyancsak center Leidgeb Noémi, aki a legutóbbi évadban újpesti színekben szerepelt.

A magyar női röplabda válogatott játékoskerete

Bleicher Réka, Pintér Andrea (mindkettő Jászberény), Bodnár Dorottya, Molcsányi Rita, Szakmáry Gréta, Szpin Renáta, Tálas Zsuzsanna (valamennyien Békéscsaba), Dékány Bernadett (Monza, olasz), Lakatos Enikő, Leidgeb Noémi (mindkettő UTE), Nagy Eszter, Vacsi Evelin, Szombathelyi Szandra (mindhárom Vasas), Pallag Ágnes (Gent, belga), Széles Petra (Gödöllő)
hirdetés