Fatum-Nyíregyháza – A légiós hiánya sem lehet mentség

Andrejkovics Alexandra támadásban hatékonynak bizonyult, más kérdés, hogy a Jászberény ellen ez is kevésnek bizonyult
Andrejkovics Alexandra támadásban hatékonynak bizonyult, más kérdés, hogy a Jászberény ellen ez is kevésnek bizonyult - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A jelek szerint a nehezebb utat választotta a Fatum-Nyíregyháza.


Bár az összetartás nevében (együtt sírunk, együtt nevetünk…) a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli röplabdacsapatának szakmai stábja senkire nem kívánta ráhúzni azon melegében a vizes lepedőt, ettől még igaz: mindenkinek rosszul esett a Jászberény elleni hazai vereség (1:3). Pláne, hogy az alföldiek így oda-vissza elporolták a nyírségieket, ami számukra jól fizet majd az alapszakasz végén. Mármint a helyezést tekintve.

A Kőhalmi-gárda viszont messze került attól, hogy a négy között zárja a szezon ezen periódusát, ami még nem lenne tragédia, mivel a rájátszásban még sok minden, akár csoda is történhet. Mindenesetre úgy tűnik, ha nem is önszántából, de a nehezebb utat választja a Fatum, azaz jelen állás szerint a tabella első feléből „kap” majd riválist. A berényiekkel szemben elbukott összecsapás egyben arra is rávilágított, mekkora érvágás, ha Carolina Nelmaira Valdez nincs bevethető állapotban. A venezuelai ütő vádlisérülés miatt hiányzott, ez a tény a vártnál is jobban megviselte a gárdát.

– Dekoncentrált volt a csapat, ezt a lányok is elismerték a befejezést követően – utalt Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyíregyháza edzője arra a korábban nem tapasztalt momentumra, hogy a teljes együttes közvetlenül a a meccs után hosszú percekre bezárkózott az öltözőbe. – Nyilván nem túl szerencsés mindjárt a mérkőzés helyszínén értékelni a látottakat, de ez a kivételes pillanat volt, amikor számot kellett adni a történtekről. Maradjunk annyiban, nem erre számítottunk, annál is inkább, mivel az edzések jól sikerültek, mindent átbeszéltünk, a meccsen viszont ebből kevés valósult meg. Valdez hiánya sem lehet mentség, erre is felkészítettük a társaságot, emellett azoknak kell teljesíteni, akik éppen szerephez jutnak a pályán. …és az sem elég, ha valaki egy játékelemben jól teljesít, mert erre akadt példa a Berény ellen, ilyen jellegű találkozón többre van szükség mindenki részéről.

Sok idő nem lesz a rágódásra, kedden – ugyancsak a Bem-iskolában – rendezik a Vasas elleni Magyar Kupa-elődöntő első felvonását.

KM-KTTovábbi hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés