Fatum-Nyíregyháza – A motivált játék az alapja a győztes mérkőzéseknek

Sanja Kalicsanyin 16, míg Beischer Réka (16) 2 pontot szorgoskodott össze
Sanja Kalicsanyin 16, míg Beischer Réka (16) 2 pontot szorgoskodott össze - © Fotó: nso.hu
Nyíregyháza – A Fatum-Nyíregyháza csak egy szettet engedélyezett a házigazda újpestieknek.

Újabb rangadót játszottak hétfőn este a női röplabda Extraligában. A Vasastól vereséget szenvedett Fatum-Nyíregyháza a három meccs után veretlen Újpest vendége volt. Hollósy László együttesének tagjai összekapták magukat, és jól indítottak, a házigazdáknak 22 pontot engedélyezve hozták az első szettet.

Csak egyenlíteni tudtak

A másodikban már többször is akadozott a vendégek gépezete, és a hazaiaknak sikerült egyenlíteni. Az kiderült, hogy ezzel el is lőtték a puskaporukat, több babér már nem termett a házigazdák számára, akiknek soraiban az előző szezonban még nyíregyházi színekben játszó venezuelai Nelmaira Valdez is szerepelt.

Magabiztos siker

Az egyre inkább lendületbe jött nyíregyháziak a harmadik játszmában már csak 17, a negyedikben pedig 15 pontot engedtek ellenfelüknek, és biztosan nyertek.

A másik hétfői találkozón a Vasas Óbuda szettvesztés nélkül nyert a Jászberény ellen. A nyíregyházi együttes vasárnap a Haladás vendége lesz. ML

Röplabda: Női Extraliga

Újpest–Fatum-Nyíregyháza 1:3 (–22, 20, –17, –15)

Budapest, Tungsram-csarnok, 400 néző. V: Jámbor, Tillmann.

Újpest: Souza 7, Paradzik 9, Bleicher R. 2, Valdez 4, Kovács L. 4, Crittenden 19. Csere: Hangodyné Lakatos, Faragó (liberók), Szűcs 1, Kiss A., Hoque, Bagyinka. Vezetőedző: Kántor Sándor. Nyíregyháza: Medics 7, Kalicsanyin 16, Varga 13, Brisebois 15, White 11, Francesco 2. Csere: Tóth F. (liberó), Ancsin 2, Matics. Vezetőedző: Hollósy László.

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:5, 16:15, 20:21. 2. játszma: 8:6, 16:15, 19:21. 3. játszma: 8:6, 13:16, 18:21. 4. játszma: 3:8, 10:16, 19:21.

Mesterszemmel

Kántor Sándor: – Ilyen játékkal semmilyen csapat ellen nem lehet nyerni. Nem harcoltunk minden labdáért, nagyon sokat hibáztunk. Volt három olyan állása a Nyíregyházának, amiben sok breakpontot kellett volna szereznünk, de ez csak egyetlen játszmában sikerült.

Hollósy László: – Nagyon örülök ennek a győzelemnek, a lányok elhitték, hogy mindennek az alapja a motiváltság. A siker értékét még tovább növeli, hogy az ország egyik legjobb edzője dolgozik Újpesten. Hasonló folytatást várok a csapattól az előttünk álló időszakban.Sporthírek


hirdetés