Fatum-Nyíregyháza – Az edző nem keres kibúvókat

Noha a nyíregyháziak nagy erőket mozgosítottak, a párharc végén a Vasas örülhetett
Noha a nyíregyháziak nagy erőket mozgosítottak, a párharc végén a Vasas örülhetett - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Kőhalmi Richárd vállalja a felelősséget a Fatum-Nyíregyháza szereplése miatt.


Tovaszállt a remény, egyben lőttek a terv teljesítésnek. A Fatum-Nyíregyháza kettős vereséggel zárta a Vasas elleni bajnoki negyeddöntőt, aminek következtében már nem valósulhat meg a szezon előtt meghatározott cél, vagyis a legjobb négy közé jutás. Bár a fővárosiakkal vívott különcsatában nagyon oda tette magát a nyírségi hölgykoszorú, a két „fejenként” több, mint két órás küzdelemben elbukott összecsapás örök tanulsággal kell szolgáljon.

Az elszúrt alapszakasz miatt kényszerült ugyanis a Kőhalmi-gárda arra, hogy mindent egy lapra tegyen fel a a honi mezőnyben – a címvédő Békéscsaba mögött – második legjobb együttesnek számító angyalföldiekkel szembeni párharcra, holott mindez elkerülhető lett volna, ha…. Például acélosabban teljesít a szezon első felében. Akkor a hetedik helynél előrébb végez és olyan riválissal találkozik, amely ellen reális eséllyel veszi fel a harcot. De a ha, mint tudjuk, nem játszik.

– Kár lenne mismásolni, vállalom a felelősséget a történtekért – közölte Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyíregyháza edzője. – Nem keresek kibúvókat, nem akarok semmire hivatkozni, egyébként is bármit mondanék, minden magyarázkodásnak tűnne. Az eredmény a mérvadó, ez egy ilyen világ. Természetesen roppant csalódott vagyok, azt gondoltam képesek vagyunk arra, amit az alapszakasz után senki nem várt. Nüanszokon múlt a meccsek kimenetele, így viszont nem maradt más, mint gratulálni a Vasasnak.

Ami a folytatást illeti: a Fatum a Gödöllővel találkozik az 5-8. helyért kiírt rájátszás során. A két győzelemig tartó párharc első mérkőzésén március 26-án, szombaton idegenben lép pályára a nyíregyházi csapat.

KM-KT
hirdetés