Fatum-Nyíregyháza – Azért nem dől össze a világ

Hollósy László szerint ez már elmúlt, előre kell nézni
Hollósy László szerint ez már elmúlt, előre kell nézni - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A kulcsszituációkban higgadtabbak és agresszívabbak voltak a Vasas játékosai.


Előbb hopp, utána kopp! Ilyesmit lehetett érezni a Fatum-Nyíregyházáért szorítóknak vasárnap a Vasas Óbuda elleni vendégjátékán. A női röplabda Extraliga rangadóján az első és a második szettben is többször volt úgy, hogy ez már meglehet a vendégeknek, aztán változott a kép. A harmadik szettet azért behúzták a nyíregyháziak, igaz csak ennyi volt, mert a listavezető nyert 3:1-re.

Egyenrangú ellenfelek

– Egy vesztes mérkőzés után sohasem boldog az ember – kezdte visszapillantását a vasárnapi találkozóra Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Igazából felemás érzéseim vannak, mert sokszor tűnt úgy, hogy egy-egy játszma a kezünkben lehetett volna. Az elsőben 19:19-ig fej-fej mellett haladtunk, a másodikban 24:20 is volt a javunkra. Igazából az volt a fő probléma, hogy a fontos pontokat nem sikerült megnyerni, ezekben a szituációkban rossz döntéseket hoztunk. Ezzel együtt azt kell mondanom, hogy abszolút egyenrangú ellenfelei voltunk a Vasasnak, még ha ki is kaptunk. Voltak biztató jelek is, a támadásbefejezések a végjátékokig jól működtek.

Csütörtökön jön az Újpest

– Ám most még el kell ismerni, hogy a kulcsszituációkat higgadtabban és agresszívabban vállalta fel a Vasas. Meg kell tanulni azt, hogy az ilyeneket miként kell hatékonyan befejeznünk. Nem dől össze a világ, nyilván nem vagyunk boldogok, hogy kikaptunk, de hamarosan jön a következő megmérettetés. Ezt a meccset most gyorsan el kell felejteni és az újabb feladatra kell koncentrálni – így Hollósy László.

Ez pedig csütörtökön lesz, amikor este az Újpest ellen lépnek pályára játékosaink a Continental Arénában.

Röplabda Női Extraliga, az alapszakasz állása

1. Vasas 8 7 1 23:6 22

2. Békéscsaba 9 5 4 20-16 17

3. Fatum-Nyíregyháza 8 6 2 19:12 16

4. Újpest 8 5 3 17:14 13

5. Jászberény 8 2 6 11:19 7

6. Haladás 9 – 9 4:27 0

MLSporthírek


hirdetés