Fatum-Nyíregyháza – Bárki, bárkit és bárhol

A jó blokkokra Békéscsabán is nagy szükség lesz
A jó blokkokra Békéscsabán is nagy szükség lesz - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Vasárnap bajnoki rangadón Békéscsabán lép pályára a Fatum-Nyíregyháza.

A hazai premier jól sikerült, hiszen a Fatum-Nyíregyháza szettvesztés nélkül húzta be a Jászberény elleni meccset. Vasárnap idegenben is bemutatkozik a Hollósy László dirigálta együttes, mégpedig a női röplabda ­extraliga rangadóján. A tavalyi bajnoki döntő (csabai sikert hozott) és a kupafinálé (fatumos győzelemmel végződött) ismét összecsap a békéscsabai és nyíregyházi együttes.

A bajnokság első nagy meglepetése már megszületett, hiszen az Újpest 3:0-ra nyert a bajnok békéscsabaiak ellen.

Otthon mindenki erős

– Sikerült jó játékosokat igazolniuk és Kántor Sándor személyében jó edzőjük van – kezdte a felvetésre Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője – Amiről korábban beszélgettünk, hogy kiegyenlített lett a mezőny, az nem csak üres frázis. Mindenki nagyon erős lesz otthon, ennek megfelelően komolyan kell venni ezt a bajnokságot.

– Ami a vasárnapi mérkőzést illeti, azt azért ne feledjük, hogy mindkét csapat más lesz, mint a tavalyi bajnokságban volt – tért rá a vasárnapi találkozóra a nyíregyházaik mestere.

– Náluk is vannak új játékosok és nálunk is. Bár nevében ugyanaz a két csapat játszik, mint a bajnokság és a kupa döntőjében, ám ez egy teljesen más mérkőzés lesz. Úgy gondolom, hogy a mostani Fatum-Nyíregyháza erősebb, mint az elmúlt szezonbeli volt, amit a pályán szeretnénk is bizonyítani. Tudjuk, hogy mi a célunk és miért kelünk fel minden nap. Az külön öröm számomra, hogy azt utóbbi időszakban a lányok nagyon szépen dolgoztak. Egy ­rossz szavam sem lehet. Nyilván szeretnénk megmutatni vasárnap, hogy mit tudunk, és ez nagyon pozitív hatással lehet arra, hogy miként dolgoznak a lányok.

A szurkolók járhatnak jól

– Miként azt már említettem, otthon mindenki nagyon erős lesz. Ezért is fontos hozni a hazai meccseket és idegenből elhozni, amennyit csak lehet. Minden csarnoknak más a karakterisztikája, ami a hazai csapatoknak előnyt jelent. Emiatt aztán nagyon izgalmas bajnokság elé nézünk, amivel elsősorban a szurkolók járhatnak jól. Úgy vélem, bárki bárkit és bárhol elkaphat majd ebben a pontvadászatban – így Hollósy László.

A játékosokra szombaton is vár egy edzés, majd a tervek szerint vasárnap tíz körül szállnak buszra. Egy ebéd szakítja meg az utazást és remélhetőleg késő este pontosan indulhatnak majd haza.

ML
hirdetés