Fatum-Nyíregyháza – Bearanyozták a bajnokságukat

A junior bajnok Fatum-Nyíregyháza a serleggel
A junior bajnok Fatum-Nyíregyháza a serleggel - © Fotó: sportcentrum
Nyíregyháza – És még nincs vége, a Fatum-Nyíregyháza az ifik döntőjében is érdekelt.


Vasárnap este nagy volt a nyíregyháziak öröme a Budaörsi sportcsarnokban. Joggal, hiszen az U 21-es leány röplabda bajnokság hatos döntőjét a Fatum-Nyíregyháza együttese nyerte.

– Nagyon régen, talán még Szakmáry Gréta idejében nyert a junior csapatunk aranyat – kezdte a bajnoki cím méltatására szervezett sajtótájékoztatót Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum utánpótlásigazgatója, aki hosszú éveken át dolgozott a röplabdacsapatnál. – Többen vélték úgy, hogy ezzel visszavágtunk a felnőttek döntőjén elszenvedett vereségéért a csabaiaknak, ám azért ez nem így van. Ez más torna volt, igaz a résztvevők nagy részében a juniorok már a felnőtt bajnokságban is kaptak kevesebb, vagy több lehetőséget. Nagyon örülök annak, hogy bizonyítottak a lányok és talán még nincs vége a sikereknek, hiszen a hét végén is jön egy országos finálé.

– A sikerben elévülhetetlen érdemei vannak Horváth Andrásnak – kezdte mondanivalóját Erdősné Balogh Erika, az edzői stáb egyik tagja. A leghosszabb ideig Andrással dolgoztak a lányok, hiszen öten a felnőtt keret tagjai, hozzájuk jöttek a többiek. Két hét volt a közös munkára, ami jól sikerült. A lányoknak megadatott, hogy ilyen rangos tornán végig a pályán lehessenek és mindenki élt is ezzel a lehetőséggel. A csoportmeccseket és az elődöntőt is szettvesztés nélkül hozták a lányok, így vártuk a vasárnap esti, békéscsabaiak elleni döntőt. Ezt jól kezdtük, utána viszont kicsit mi maradtunk állva, és így volt szükség az ötödik szettre. Ebben már ismét magukra találtak a lányok és nagyon biztosan hozták a játszmát és ezzel a meccset is.

Két különdíjat is hazahoztak

– Természetesen nagyon boldog vagyok, hiszen a nyíregyházi csapatban ez már a harmadik érmem. Hamar sikerült beilleszkednem, mert a társaim sokat segítenek. Nagyon jó csapatunk van, és ezt a bajnoki döntőben be is bizonyítottuk – nyiltakozta Inneh-Varga Eliza, aki Marosvásárhelyről igazolt Nyíregyházára.

Egyébként ő kapta a bajnokság legértékesebb játékosa címet, a másik három különdíjból Tóth Fruzsina révén még egy került Nyíregyházára. A bajnokcsapat mindössze két helyen változik és készül a következő erőpróbára, a hétvégi ifi kupa döntőjére. Erős lesz a mezőny, hiszen erről a csabaiak, a gödöllőiek, a Vasas is gondoskodik. Viszont így még értékesebb lehet az újabb siker. Miért ne lenne így?

ML


Röplabda

Női U 21-es bajnokság

Csoportmeccsek

Fatum-Nyíregyháza-Vasas 3:0-UTE 3:0

Elődöntők: Fatum-Nyíregyháza-Budaörs 3:0. Békéscsaba–Vasas Óbuda 3:2

Az 5. helyért: UTE – TFSE 3:2

A 3. helyért: Vasas– Budaörs 3:0

Döntő. Nyíregyháza–Békéscsaba 3:2 (15, -23, 24, -23, 6)

Végeredmény: 1. Fatum-Nyíregyháza (Palotai Zsófia, Kiss Lili, Kotormán Réka, Kujbus Fanni, Kundrák Eszter, Nagy Franciska, Ratkos Petra, Sitku Renáta, Szabó Lili, Tamás Adél, Tóth Dalma, Tóth Fruzsina, Varga-Inneh Eliza, Vass Vivien). Edzők: Erdősné Balogh Erika, Fáth Balázs, Horváth András) 2. Békéscsabai RSE, 3. Vasas Óbuda, 4. Budaörsi DSE, 5. UTE, 6. TFSE
hirdetés