Fatum-Nyíregyháza – Csak semmi felesleges stressz!

Akt.:
Vacsi Evelin erőtől duzzadó játéka nagy segytésg lehet az UTE elelni párharc során
Vacsi Evelin erőtől duzzadó játéka nagy segytésg lehet az UTE elelni párharc során - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Nem érdemes a tét nagyságán rágódni: a Fatum hazai pályán kezdi az Újpest elleni párharcot.


Röplabda. Akkor már nem lehet baj, ha a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata ott folytatja, ahol az alapszakaszt abbahagyta. A harmadik helyen végzett nyírségiek zárókörben az MTK-t gyűrték le idegenben, előtte az UTE-t múlták felül hazai pályán. Speciel éppen a hatodik pozícióban gyökeret eresztett újpestiek ellen vívják a bajnoki negyeddöntő, egyik fél két sikeréig kiírt párharcának első ütközetét csütörtökön (kezdés: 17.30), a Continental Arénában.
Bár szent igaz, az évad azon periódusa indul, amikor már minden egyes labdamenet fokozott jelentőséggel bír, a legkevésbé segít, ha a tét nagyságán rágódnak az érintettek.

– Többen mondták, valójában most kezdődik a bajnokság, annyiban nem értek ezzel egyet, hogy a rájátszás semmivel nem lesz másabb, mint a szezon korábbi része: a csapatok ugyanazok, ugyanúgy kell tovább tenni a dolgunkat, mint eddig – fogalmazta meg az általános nézettől kissé eltérő véleményét Horváth András, a nyíregyháziak szakvezetője. – Nem szabad túlgondolni, pláne görcsölni a folytatáson, attól egyáltalán nem lesz jobb. Ha megnézzük az idáig játszott mérkőzéseinket, kevés volt, amelyet könnyen lehetett megnyerni, kiváltképp igaz ez a rangadókra. A saját feladatunkra, a következő labdára, játszmára, meccsre kell fókuszálni, felesleges távolabb tekinteni, pláne streszelni magunkat csak azért, mert a szezon hajrája következik.

KM-KT
hirdetés