Fatum-Nyíregyháza: Csak villanásokra futotta

Akt.:
Fatum-Nyíregyháza: Csak villanásokra futotta
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Amikor igazából elhitte a Fatum, hogy lehet esélye az UTE ellen – már késő volt.

Jó lenne azt írni, hogy a kinti hideg után igyekezett hamar felfűteni benti a hangulatot a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata, amely nagy elánnal „ugrott neki” az UTE elleni rangadónak. Nos, az akaratot senki nem vonhatja kétségbe, a lendület azonban a vendégeket jellemezte. A fővárosiak szinte szárnyaltak, naná, hogy a lelátón tomboltak az újpesti ultrák, akik megállás nélkül püfölték a dobot, repertoárjuk összes dalát előadva. Az első szettben tíz pontos hátrányból (8:18) csaknem visszakapaszkodott a Fatum, de a különbség túl tetemesnek bizonyult ahhoz, hogy reális esély legyen a fordításra. A második felvonásban „ezerszer” volt egyenlő az állás, a bökkenőt az jelentette, hogy a látogatók a legjobbkor rázták meg magukat, besöpörve az újabb szakaszsikert.

Olybá festett, a házigazda csupán a harmadik játszmában hitte le istenigazából, hogy lehet keresnivalója. Ebben a periódusban vált kiélezetté a csata, a mindvégig nagyot domborító Villám Lilla mellett a gárda másik motorja, Sanja Kalicsanin is rendszerint villant, így 14:20-as állást követően 23:23-nál sikerült utolérni az UTE-t. Egy rossz nyitás azonban helyzetbe hozta a budapestieket, ők pedig a második játszmalabdát már nem hagyták veszendőbe – éltek az eséllyel.

Az Újpest győzelmével megszilárdította második helyét az Extraligában, a Nyíregyháza – négy pont hátránnyal – maradt a harmadik a tabellán, két körrel a zártás előtt távolodóban tehát az automatikusan bajnoki elődöntőt érő pozíció. Reményt adhat, hogy ennél volt jobb, a Fatum ettől sokkal acélosabb produkcióra képes.

– KT –


Röplabda: Extraliga, női, 8. forduló

Fatum-Nyíregyháza–UTE 0:3 (-18, -19, -24)

Continental Aréna, 700 néző, v.: Tillmann, Jámbor.

Nyíregyháza: G. Francesco 3, Matics 6, Rutarová, Villám 18, Valdez 5, Kalicsanin 13. Csere: Tóth F. (liberó), Fernandez 2, Kalotai 2, Kotormán, Inneh-Varga 3. Edző: Horváth András.

UTE: Hiruela 11, Cross 12, Bleicher R. 1, Da Silva 10, Bezsandolszka 15, Bosio 8. Csere: Kötél D. (liberó), Szűcs K., Ancsin, Dégi 2 Edző: Horacio Bastit.

Ász: 4–3. Rossz nyitás: 3–4.

Az eredmény alakulása, 1. játszma: 3:9, 5:14, 8:18, 16:19. 2. játszma: 4:6, 9:8, 9:11, 14:14, 16:21. 3. játszma: 7:12, 14:20, 23:23, 24:25.

Horváth András: – Ennél sokkal többet tudunk, a következő időszak feladata, hogy újra a legjobb teljesítményt hozzuk ki magunkból.

Horacio Bastit: – A Nyíregyháza ellen nehéz felkészülni, mert sok játékosa van, soha nem tudni, hogy éppen miként áll fel. Fontos volt, hogy hatékonyan nyissunk, amit megvalósítottunk, ez döntő tényezőnek bizonyult.
hirdetés