Fatum-Nyíregyháza – Egy fordított után három sima szett

Akt.:
A nyíregyháziak (jobbra) biztosan nyertek
A nyíregyháziak (jobbra) biztosan nyertek - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Szerdán itthon biztosíthatja helyét a Magyar Kupa döntőjébe a Fatum-Nyíregyháza.


Az elmúlt héten két kupameccset is játszottak a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdázói. Szerdán itthon a CEV Kupában érvényesült a papírforma, és a francia Mulhouse nyert.

Pénteken végül szintén érvényesült a papírforma, ám ezúttal a mieink örülhettek. Jászberényben a Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén ugyan a nyitószettet még a berényiek nyerték (20), ám utána nem volt kegyelem. A három szettben harminchat pontot (12, 9, 15) engedélyeztek a házigazdának a nyíregyháziak.

Rendezték a sorokat

– Az elején kicsit feszültebbek voltunk, ami egyfelől érthető, hiszen a Magyar Kupa elődöntőjét játszottuk – kezdte visszapillantását a találkozóra Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza edzője. Hála Istennek sikerült rendezni a sorokat és úgy gondolom, megérdemelten fordítottuk meg a mérkőzést.

– Ám ez csak az első felvonás volt, egy lépést tettünk előre, még hátra van a visszavágó – mondta a Fatum mestere. – Fontos az, hogy megfelelő motivációval készüljünk. Óva intem majd a lányokat, hogy kész ténynek vegyék a döntőbe jutást. Ezért még meg kell küzdenünk.

A jászebrényiek aligha adták fel, kapaszkodni szeretnének az utolsó szalmaszálba. Dehát ezért dolgozunk, és ezért tudatosítom mindig a játékosokban: ahhoz, hogy előbbre lépjünk mindennap kőkeményen meg kell dolgoznunk – így Hollósy László.

A visszavágó szerdán lesz a Continental Arénában, itt kell majd bebiztosítani a kupafinálét.

ML
hirdetés