Fatum – Nyíregyháza: Érdemes lesz Nyíregyházán játszani!

Akt.:
Szombathelyi Szandra (balra) előbb a válogatott szereplésére, majd már a nyíregyházi folytatásra figyelhet
Szombathelyi Szandra (balra) előbb a válogatott szereplésére, majd már a nyíregyházi folytatásra figyelhet - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A Fatum együttesének három új szerzeménye is pályára léphet a válogatott hét végi Európa Liga erőpróbáján.


A Continental Aréna pénteki ünnepélyes avatásán immár abszolút hazai pályán lép színre a magyar női röplabda válogatott három tagja. Miként arról beszámoltunk, a bajnoki ezüstérmes Vasas két erőssége, Szombathelyi Szandra és Vacsi Evelin mellett az újpesti Leidgeb Noémi is elkötelezte magát a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli együtteséhez.

Mindhárman „ezerrel” készülnek – no még nem a következő idényre, sokkal inkább a hét végi Európa Liga csoportküzdelmére. A három találkozó során „belakhatják” a csarnokot, sőt, hamarabb adatik meg számukra ez a lehetőség, mint a szabolcsi klub régi „bútordarabjainak”.

– Nagyszerű lesz ebben a szép létesítményben szerepelni – szögezte le Szombathelyi Szandra. –Sok az új ember a keretben, a hangulat viszont jó, bár a Franciaországban és Spanyolországban vívott edzőmeccseken a játék döcögött, bízom a sikeres folytatásban.

Noha a válogatottban liberó poszton veszik számításba, a fővárosból szerződtetett hölgyet nyitásfogadó, szélsőütőként kívánja bevetni a nyírségi klub szakmai stábja az ősszel rajtoló szezonban. S hogy miért éppen a szabolcsi együttest választotta?

– Nagyon tetszett, amit felvázoltak a nyíregyházi vezetők, az pedig különösen, hogy amikor leültünk tárgyalni, hamar kiderült, nem csak egy évre előre terveznek – indokolt Szombathelyi Szandra. – Nekem ez azt sugallja, van jövőkép, érdemes lesz itt játszani. Minden adott az eredményes teljesítményhez, elég csupán itt a csarnokban szétnézni, a körülmények minden tekintetben első osztályúak.

Hasonló elvek vezérelték a válogatottban most debütáló Leidgeb Noémit, aki a legutóbbi évadban harmadik helyet megszerző UTE centereként keltette fel a nyíregyháziak figyelmét. Persze, egyelőre ő is a hármas feladatra, vagyis a Szlovénia, Görögország, majd a vasárnapi záróakkordot jelentő Románia elleni összecsapásokra koncentrál.

– Az edzések teljesen mások, az első perctől az utolsóig koncentrálni kell, ezt megköveteli Jan de Brandt szövetségi kapitány. Sokat nem tudok ehhez hozzátenni, küzdeni akarunk és fogunk is! – nyomatékosította a bemutatkozásra váró játékos.

KM-KT


A program

Röplabda Európa Liga, női, nyíregyházi csoportkör

  • Június 3., péntek: Görögország–Románia, 16, Magyarország–Szlovénia, 18.30
  • Június 4., szombat: Szlovénia–Románia, 16, Magyarország–Görögország, 18.30
  • Június 5., vasárnap: Görögország–Szlovénia, 17.30, Magyarország–Románia, 20
hirdetés