Fatum-Nyíregyháza – Erre várt a mester

Pintér Andreáéknak (balra) sikerült egy szettet elrabolniuk a nyíregyháziaktól
Pintér Andreáéknak (balra) sikerült egy szettet elrabolniuk a nyíregyháziaktól - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Kedden kupázik a Fatum-Nyíregyháza, vasárnap a Békéscsabát fogadja.

A tervet teljesítették pénteken este a Fatum-Nyíregyháza játékosai. A győzelem volt a cél női röplabda Extraliga újabb körében. Az első két játszmát magabiztosan húzta be Hollósy László együttese, ám a harmadikban nagyon összekapták magukat a berényiek, és szépítettek. A negyedi etapban aztán eldöntötte a meccs sorsát a vendégcsapat.

– Az első két játszma olyan volt, amilyenre már régóta vártam – kezdte visszapillantását a találkozóra Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Amit az öltözőben kértem, azaz, hogy demonstratívan játsszunk, azt maximálisan teljesítették, taktikusan és nagyon odafigyelve röplabdáztak. Egy rossz szavam nem lehet arra a teljesítményre.

Nyomás a Jászberényiekre

– Aztán kicsit kapkodni kezdtünk, siettettük a mérkőzés befejezését – folytatta a nyíregyháziak mestere. – Azt is el kell ismerni, hogy a jászberényiek játéka is feljavult, így komoly küzdelembe bonyolódtunk. Ám igazából most az első két játszmát kell kiemelni, mert úgy gondolom, hogy ott nagyon szépen játszottak a lányok. És ami lényeges: ott nem a jászberényiek hibáztak, hanem mi tudtuk nyomás alá helyezni a hazaiakat, és a mi akaratunk érvényesült. Biztató, hogy ezt két játszmán keresztül meg tudtuk csinálni, ezt kell hosszabb periódusra kitolni, három, ha szükséges, négy-öt játszmára, és magasabb szintre emelni a játékunkat. Ez most szuper volt, és azon kell dolgozunk, hogy a következő lépcsőfokot elérjük – így Hollósy László.

MLSporthírek


hirdetés