Fatum-Nyíregyháza – Ez a hajó most elúszott

A nyíregyháziak ezúttal hiába kapaszkodtak, erőfeszítésüket nem kísérte siker
A nyíregyháziak ezúttal hiába kapaszkodtak, erőfeszítésüket nem kísérte siker - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Másodszor is nyert hazai pályán a Vasas, a Fatum szerdán egyenlíthet.


Röplabda. Az izgalmak fokozódnak. Előbb a Vasas, majd a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabda együttese érvényesítette a hazai közeg előnyét, így az egyik fél három győzelméig tartó bajnoki elődöntő harmadik mérkőzése tovább növelte az érintettek vérnyomását.

Hétfőn ismét a fővárosban „gyilkolták egymást” a csapatok: az előzmények ismeretében borítékolható volt, hogy hosszú este elé néznek a hölgyek. Mindjárt az első felvonás ezt sejtette, amelyben a nyírségiek kapták el hamarabb a fonalat (7:10), a második technikai szünetre fordítottak az angyalföldiek és már nem adták ki kezükből az irányítást. A folytatásban ugyancsak szoros csatába bonyolódtak az együttesek (8:7, 16:15), mígnem 22:22-es állásnál újfent a házigazda erőfeszítését koronázta siker. Mindez kihatott a harmadik szettre: beragadtak a vendégek, amit alaposan kihasznált a Vasas (16:10), ekkora előnyt pedig már nem herdált el – hiába iparkodott a Fatum, ez a hajó most elúszott.

A nyíregyháziakra tehát megint azt a feladatot rótta a sors, amit korábban: szerdán a Continental Arénában ismét az egyenlítés érdekében kell megfeszülni.

KM-KT

Röplabda: női, bajnoki elődöntő

Vasas–Fatum-Nyíregyháza 3:0 (22, 22, 20)

Folyondár utca, 200 néző, v.: Mezőffy Zs., Mezei Z.

Nyíregyháza: Szombathelyi Sz., Valdez, Kalotai Zs., Szombathelyi Sz., Villám L., Vacsi E. Csere: Tóth F. (liberó), Leidgeb N., Fernadnez, Andrejkovics A. Edző: Horváth András.

Horváth András: – Túl sokat hibáztunk ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Azt gondolom, a hazai meccshez pozitívan kell hozzáállni.
Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Vasas javára.
hirdetés