Fatum-Nyíregyháza – Ez a labda is gömbölyű, mégis más

A kék mezes nyíregyháziaknak a franciákkal és a labdával is meg kell küzdeniük
A kék mezes nyíregyháziaknak a franciákkal és a labdával is meg kell küzdeniük - © Fotó: cev.eu
Nyíregyháza – A Fatum-Nyíregyháza az ideálistól távol álló körülmények között készül a heti megpróbáltatásokra.


Ismét nemzetközi kupameccsen szurkolhatunk a nyíregyházi női röplabdacsapatnak. A Fatum-Nyíregyháza szerdán 18 órakor a Mulhouse-t fogadja a CEV-kupa nyolcaddöntőjében, a klub ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót kedden.

– Nagy sorozat előtt áll a csapat, ennek első állomása a Mulhouse elleni mérkőzés – kezdte a sajtótájékoztatót Kósa Árpád kabinetvezető, aki a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja is.

– Én felkészülésnek tekintem ezt a következő meccsekre, a Magyar Kupa és a bajnokság végjátékára. A CEV-kupa egy nagy kaland, de az eddigi eredmények igazolják, hogy a Nyíregyházának igenis helye van Európa porondján. Nagy tanulság is egyben, hogy jövőre is el kell indulni valamilyen nemzetközi sorozatban.

Nem kaptak segítséget

Franciaországban az első meccsen 3:1-re a hazai együttes győzött, a visszavágás már csak azért is nehéznek ígérkezik, mert a mieink felkészülését külső körülmények is megzavarták. A versenynaptár szerint a Fatumnak pénteken Jászberényben kellett volna bajnokit játszania, majd néhány napon belül a Magyar Kupa-párharcot is le kell bonyolítani ellenük. Végeredményül, ha bajnokit nem is, egy meccset mindenképpen megrendeznek ezen a héten.

– Úgy gondolom, a sportszerűség mindannyiunk sajátja, ám nem így van ez a magyar röplabdázásban – beszélt a helyzetről Kósa Árpád. – Másodszor fordul elő, hogy a nemzetközi kupában szereplő Nyíregyházát megpróbálják minél rosszabb helyzetbe hozni. A versenybizottság sem adott túl nagy segítséget, holott a magyar röplabdázást is képviseljük. Nagy nehezen annyit sikerült elérni, hogy bajnoki helyett most a kupameccset rendezzék meg. Más sportágban elképzelhetetlen, hogy ilyen helyzet kialakuljon.

Felzárkóztak a középmezőnyhöz

A mondás szerint a labda gömbölyű. Noha fizikailag minden röplabdának ugyanolyan az alakja, a márkák között nagy különbségek lehetnek, a játékszernek más a fogása, nem ugyanúgy száll, mint a megszokott. A két mérkőzés közötti kevés idő tehát nem is azért rossz, mert fáradt lesz a csapat, hanem a labda okozza a problémát.

– Itthon más a meccslabda, mint a nemzetközi kupában, ezért úgy döntöttünk, hogy a két rossz helyzet közül a kevésbé kellemetlent választjuk és azzal a labdával edzünk egész héten, amivel pénteken is játszani kell – mondta Hollósy László, a csapat vezetőedzője. – Ettől függetlenül sportemberek vagyunk, küzdeni fogunk a franciák ellen is és nem adjuk fel.

– Büszke vagyok, hogy idáig jutottunk, szépen lépkedünk előre – folytatta a tréner. – Öt-tíz éve nem volt megszokott, hogy magyar röplabdacsapat nyolcaddöntőig jut nemzetközi kupában. Jó irányba haladunk, a francia sztáregyüttessel is szoros meccset játszottunk. Ez is mutatja, hogy felzárkóztunk az európai középmezőnyhöz, a lányok igenis fel tudják venni a versenyt ilyen szintű csapatokkal is.

MK


Allison Mayfieldnek (15) Tanja Maticcsal (12) is meg kell küzdenie a pozícióért
Nyíregyháza - Az első benyomások pozitívak a Fatum új játékosáról. A Fatum-Nyíregyháza szombat este folytatta szereplését a női Extraligában. A mieink esélyeshez méltóan alig több mint egy óra alatt 3:0-ra győzték le a sereghajtó Haladást. A nyíregyháziaknak fontos volt, hogy a sűrű program előtt...
hirdetés