Fatum-Nyíregyháza – Ez is kemény mérkőzés lesz, de nyerni mennek

Hollósy László demonstratív játékot vár csapatától
Hollósy László demonstratív játékot vár csapatától - © Fotó: Janics Attila
Nyíregyháza – Pénteken este Jászberényben lép pályára a Fatum-Nyíregyháza együttese.


Az extraligás női röplabdabajnokság alapszakaszában kezdődik a második kör. A tavalyi ezüstérmes Fatum-Nyíregyháza pénteken este a Jászberény vendége lesz.

A bajnoki nyitányon a berényieknek nem termett babér a Continental Arénában, hiszen a nyíregyháziak szettvesztés nélkül nyertek. Hasonló a cél pénteken este is. Az első körben már tétmeccsen is megismerhették a csapatok a mezőny nagy változásokon átesett tagjait.

– A jászberényiekről sok információnk van, hiszen felkészülési meccsen is találkoztuk egymással, a bajnokságot pedig ellenük kezdtük – indította a beszélgetést Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Vannak elgondolásaink velük kapcsolatosan, ám a legutóbbi körben, az Újpest ellen bizonyították, hogy otthon mindenkire veszélyesek lehetnek. Úgy gondolom, elsődlegesen a saját játékunkra kell koncentrálni. Az utolsó heteken bizonyos játékelemekben jelentősen előreléptünk, az elmúlt napokban kifejezetten jól dolgoztak a lányok. Az elvárásom az, hogy demonstratív és céltudatos röplabdát mutassunk be. Azzal a szándékkal megyünk, hogy nyerjünk, ám ez nem lesz egy könnyű mérkőzés – így Hollósy László.

A női extraliga állása

1. Vasas Óbuda 5 4 1 14-4 13

2. Fatum-Nyháza 5 4 1 12-6 11

3. Újpest 5 4 1 13-7 10

4. Békéscsaba 6 3 3 12-11 10

5. Jászberény 5 1 4 6-12 4

6. Haladás 6 – 6 1-18 0

ML
hirdetés