Fatum-Nyíregyháza – Ez minden lesz, csak nem unalmas

Akt.:
Elszántságban nincs hiány, a nyíregyházi csapat rajtra kész
Elszántságban nincs hiány, a nyíregyházi csapat rajtra kész - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – A szombati bajnoki nyitánnyal együtt, több, mint ötven mérkőzés vár a nyíregyházi csapatra.


Ez kemény lesz. Az Európa-bajnokság miatt meglehetősen későn indul a tánc, vagyis rajtol a bajnokság, így erőltetett menetelés vár a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapatára. Különösen, hogy a nemzetközi porondon is jelentős feladatok tornyosulnak a nyírségiek előtt, akik magasztos céllal vágnak neki az idénynek.

Szombaton a Palota otthonában debütál Horváth András együttese, ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót a klub.

– Hosszú volt a szünet, hosszú lesz az idény. Négy fronton kell helyt állni, miközben több, mint ötven meccset játszunk – merült a részletekbe Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum utánpótlás igazgatója, az együttes másodedzője. – A bajnokságban egyértelműen szeretnénk előrébb lépni, a döntőben szerepelni. A lebonyolítás változott a korábbiakhoz képest, két hatos csoportra osztották a mezőnyt, mi a Kaposvárral, az MTK-val,a Palotával, valamint Vasassal kerültünk egy ágra. Az első három csapat kerül a felsőházba, amikor egy új szakasz kezdődik.

Ami az ismert programot illet: a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért, november 15-én az Eger vendégeként mutatja meg magát a Nyíregyháza. A Közép-európai Ligában november 22-én a Békéscsabával találkozik a Fatum a Continental Arénéban, speciális módon ezúttal nem tornát, csak egy mérkőzést rendeznek. A CEV-kupában december 12-én a belga vagy a holland bajnok érkezik a megyeszékhelyre, ahol a küzdelemsorozat második fordulójában kiírt párharc első összecsapása esedékes.

– Személy szerint örülök, hogy nemzetközi meccseket is játszunk, engem ez mindig inspirál – közölte Szombathelyi Szandra, a Fatum csapatkapitánya. – Ráadásul a bajnokság is színvonalasabbnak ígérkezik, több csapat jelentősen erősített, így ránk is nagyobb teher hárul. De jobb ez így, valószínűleg nem sima 3:0-ás mérkőzéseket fogunk vívunk, ami a fejlődésünket is elősegíti.

KM-KTSporthírek


hirdetés