Fatum-Nyíregyháza – Ez vízválasztó idény lesz

Akt.:
Fatum-Nyíregyháza sajtótájékoztató
Fatum-Nyíregyháza sajtótájékoztató - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – A Fatum-Nyíregyháza dobogón kívánja zárni a vasárnap kezdődő bajnoki évadot.


Új élet kezdődött. Minden értelemben. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata a nyáron alapos vérátömlesztésen esett át, a jó néhány friss szerzemény mellett – az ugyancsak augusztusban munkába állt – Horváth András edző is a bemutatkozásra hangol. Sőt, tulajdonképpen már át is esett a tűzkeresztségen: a nyírségiek szerdán, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első, idegenbeli felvonásán elkalapálták a Budaörsöt. Persze, ezen fronton is domborítani szeretne a klub, kiváltképp pedig a bajnoki színtéren. Nos, vasárnap kezdődik a tánc, a Palota elleni hazai összecsapással, amelyen az együttes visszatér a Continental Arénába.

A szezon nyitányának apropóján tartott sajtótájékoztatón világos célokat fogalmaztak meg az illetékesek.
– Kudarc volt ez előző idény, ezt a csorbát ki kell köszörülni – nyomatékosította elöljáróban Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. – A bajnokságban az éremszerzés érdekében indulunk harcba, míg a Magyar Kupában a négy közé jutás az elvárás. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, az elmúlt évek fejlődésének következményeként a mezőnyből némiképp kiemelkedő Békéscsaba mögött legalább öt-hat csapat fogalmazott meg hasonló terveket. A sportág női vonalának eredményességét mutatja, hogy a válogatott immár másodszor vívta ki az Európa-bajnoki szereplés jogát, ami jótékony hatással van a klubokra is. Így ránk is. Az is igaz, és ez számomra is tanulság, hogy egy-két év alatt nem lehet csodát tenni, a munka csak hosszútávon képzelhető el. Ha tíz lépcsőfok van, mi jelenleg ennek a harmadik fokon állunk, tehát akad tennivalónk bőven. Azt mondom, a következő idény vízválasztó lesz, ennek szellemében dolgozunk.

Nos, a Vasastól szerződtetett Szombathelyi Szandra mindjárt csapatkapitányként kívánja bizonyítani: nem véletlenül esett rá a nyíregyházi stáb választása.

– Velem együtt sok új játékos érkezett, de szerencsére gyorsan beilleszkedtünk. A csapategység nagyon fontos tényező, ezt a felkészülési meccseken is tapasztalhattuk, ennek jeleként nem egyszer kiélezett helyzetekben tudtunk felülkerekedni. De nem szabad elszállni az edzőmérkőzések, a folytatásban is bele adunk mindent, azért edzünk nap, mint nap, hogy megfeleljünk az elvárásoknak.

Horváth András nem bocsátkozott jóslásokba, ígérgetés helyett a tréner az elvégzett munkában hisz.
– A felkészülés kétségtelenül jól sikerült, ettől függetlenül nagyon az út elején járunk, még messze vagyunk attól, amit megálmodtunk. Azt vallom: hétközben, az edzéseken nyerjük meg a mérkőzéseket. Magyarán továbbra is sokat dolgozunk, ebből nem engedek a folytatásban sem.

KM-KT


Játékoskeret

A Fatum-Nyíregyháza játékos névsora: Andrejkovics Alexandra, Carolina Nelmaria Valdez, Genesis Francesco, Isis Francesco, Josephina Fernandez, Kalotai Zsófia, Kovács Edina, Kundrák Eszter, Leidgeb Noémi, Sitku Tamara, Szombathelyi Szandra, Tóth Fruzsina, Vacsi Evelin, Villám Lilla.
hirdetés