Fatum-Nyíregyháza – Federer sem nyer mindig

Fotó: Pusztai Sándor
Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Hollósy László magára vállalta a jászberényiek elleni vereséget, szerdán újabb kupameccs.


Bár nőkről és röplabdáról van szó, ez bizony pofon volt a javából. Szombaton este az Extraliga alapszakaszának újabb meccsén a vendég Jászberény 3:2-es győzelemmel távozott a Fatum-Nyíregyháza vendégeként a Bem iskolából.

Ez is benne van a pakliban

– Sajnos néha ez is benne van a pakliban – indította a beszélgetést Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Továbbra is tartom, hogy elsősorban tompák voltunk, ez valahol egy picit érthető is, hiszen egy napunk volt fölkészülni erre a mérkőzésre. Ez nem a legoptimálisabb állapot.

– Ennek ellenére vezettünk 2:0-ra, és többször is a kezünkben volt, hogy befejezzük a találkozót. Sajnos a kellő pillanatokban rendszerint kissé görcsössé váltunk, ami annak tudható be, hogy nem tudtunk a tartalékokhoz visszanyúlni. Nyilván nem boldog az ember, de nem áll meg az élet és folytatni kell a munkát.

Egy vesztes mérkőzésből is lehet tanulni. Vajon mit lehet tapasztalatként hasznosítani a szombati produkcióból?

– Ebből igazán nem szeretnék következtetéseket levonni – kezdte válaszát a felvetésre Hollósy László. – A lányoknak is elmondtam, hogy ezt a mérkőzést úgy kell venni, hogy magamra vállalom a felelősséget. Az egy kicsit szomorúsággal tölt el, hogy voltak olyan szurkolók, akik rögtön azt mondták, hogy szégyellje magát a csapat. Ha valakit meg kell találni, az az edző legyen, mert nekem villámhárítónak is kell lennem. A lányok sokat megtettek, van amikor kikapnak, Roger Federer sem nyer meg minden mérkőzést.

Nem könnyű visszaállni

– Nem a legjobbkor jött és pont a Jászberény ellen a vereség, de például vasárnap a Vasas is megszenvedett az utolsó Szombathely ellen. Az ő edzőjük is elmondta, hogy a nemzetközi kupameccsen olyan energiákat használtak el, ami után nem könnyű visszaállni. Emberek vagyunk mi is – vélekedett végezetül Hollósy László.

Az erőltetett menet folytatódik, hiszen szerdán Kaposváron Magyar Kupa–mérkőzést játszanak Tatjana Maticsék, szombaton Békéscsabán bajnokin lépnek pályára, azt követően pedig ismét a CEV–kupa következik, mégpedig idegenben. Kell az energia.

ML
hirdetés