Fatum-Nyíregyháza – Félig kitárt aranykapu

Fatum-Nyíregyháza vs. UTE
Fatum-Nyíregyháza vs. UTE - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Igazán meggyőző játékkal másodszor is nyert a Fatum az UTE ellen.


Az otthon kapott matt után nem volt nehéz kisakkozni, hogy akár a merész lépésektől sem riad vissza az UTE. Mármint az egyik fél három győzelméig tartó bajnoki elődöntő második összecsapásán, amelyen a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata iparkodott újra sarokba szorítani ellenfelét.

Bármilyen húzással próbálkoztak azonban a fővárosiak, tervük dugába dőlt. A lépésről lépésre, vagyis a fontolva haladás stratégiáját választó nyírségiek ugyanis módszeresen őrölték fel őket. Az első szettben például hat pontos hátrányból dolgozták vissza magukat, varázsütésre megtáltosodva, miközben Tatjana Matics és Nelmaria Valdez egymással versengve bombázta szét a látogatók állásait. Földig rombolni ekkor még nem sikerült, mert a második etap derekáig kitartóan küzdöttek a vendégek, de a rendíthetetlenül ostromló házigazdák ismét célt értek. Amikor a harmadik felvonás derekán Genesis Francesco a zsűriasztal alá is bebújt, az onnan visszakanalazott labdát pedig Valdez kegyetlenül bezúzta, már végképp nem lehetett senkinek kétsége – ismét nyer a Nyíregyháza! Vagyis a párharcban másodszor, így félig kinyílt az aranykapu. A harmadik találkozót hétfőn rendezik Budapesten.

KT

Extraliga: Női, bajnoki elődöntő
2. mérkőzés

Fatum-Nyíregyháza–UTE 3:0 (17, 22, 16)

Continental Aréna, 1100 néző, v.: Tillmann, Jámbor.

Nyíregyháza: Matics 14, Kalotai 4, Valdez 12, Fernandez 12, Kalicsanin 10, G. Franchesco 4. Csere: Tóth F. (liberó), Rutarova, Villám L. Edző: Hollósy László.

UTE: Cross 7, Bleicher R. 5, Szűcs K. 2, Bezsandolszka 9, Bosio 3, Hiruela 9. Csere: Kötél D. (liberó), Ancsin, Da Silva 4, Dégi. Edző: Horacio Bastit.

Ász: 8–4. Rossz nyitás: 7–5.

Az eredmény alakulása, 1. játszma: 5:10, 7:13, 16:15, 22:17. 2. játszma: 4:2, 5:6, 12:8, 13:15, 18:17, 22:19. 3. játszma: 10:5, 16:9, 19:14.

Hollósy László: – Külön örülök annak, hogy akik az első meccsen visszafogottabban teljesítettek, ezúttal megmutatták, mire képesek. Ma még élvezni kell a győzelmet, majd menni tovább, mert biztosra veszem, hogy az UTE nem adta fel.

Horacio Bastit: – Nem játszottunk jól, mindemellett a Nyíregyháza jó nyitásaival nagyon megnehezítette a dolgunkat. Jobban védekeztünk, mint az első meccsen, de ezt nem tudtuk kihasználni, mert támadásban többet hibáztunk.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Nyíregyháza javára.
hirdetés