Fatum Nyíregyháza – Gondból csak ilyen legyen!

Allison Mayfieldnek (15) Tanja Maticcsal (12) is meg kell küzdenie a pozícióért
Allison Mayfieldnek (15) Tanja Maticcsal (12) is meg kell küzdenie a pozícióért - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az első benyomások pozitívak a Fatum új játékosáról.


A Fatum-Nyíregyháza szombat este folytatta szereplését a női Extraligában. A mieink esélyeshez méltóan alig több mint egy óra alatt 3:0-ra győzték le a sereghajtó Haladást. A nyíregyháziaknak fontos volt, hogy a sűrű program előtt a lehető leggyorsabban letudják a szombathelyiek elleni találkozót, valamint az új játékos, Allison Mayfield beépítése is megkezdődhetett éles szituációban.

Nem adják ingyen a pozíciót

– A legfontosabb az volt, hogy az új játékosunk be tudott mutatkozni a hazai közönség előtt – értékelt Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Átesett a tűzkeresztségen, és mi is meg tudtuk egy kicsit nézni, hogy mit tud élesben. Elsőre elég pozitívak a benyomásaim, de mint ahogy mondtam neki is, itt meg kell küzdeni a pozícióért, hiszen Tanja Matics és Dani Brisebois személyében két jó négyesütőnk van. Ez persze egy kellemes gond az edzőnek, inkább több jó játékos legyen, mint kevesebb.

– Kicsit olyan álmoskás volt a mérkőzés, de az előző hetet eléggé megnyomtuk, főleg erre a hétre koncentráltunk – folytatta a tréner. – Próbáltuk a játékosok formáját a nemzetközi kupára, illetve az utána következő Magyar Kupára kihegyezni. Ez lebegett a szemünk előtt. Amennyit kellett, annyit beleraktunk ebbe a meccsbe. A lényeg, hogy magabiztosan hoztuk a három pontot és továbbra is jó pozícióban várhatjuk a következő mérkőzéseket.

Kupáké a főszerep

Ahogy említette az edző, fontos meccsek következnek a napokban. Szerdán a francia Mulhouse érkezik a CEV-kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára, pénteken pedig már Jászberényben esedékes a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzése, aminek jövő hét szerdán a Continental Arénában lesz a visszavágója.

További eredmények az elmúlt héten

UTE–Haladás 3:0, Jászberény–Békéscsaba 0:3, Jászberény–UTE 0:3.

A női Extraliga állása

1. Vasas 13 11 2 35:13 34

2. Fatum-Nyíregyháza 14 11 3 36:18 31

3. Békéscsaba 14 9 5 34:20 30

4. Újpest 15 8 7 29:26 22

5. Jászberény 15 3 12 16:39 9

6. Haladás 15 1 14 8:42 3

MKTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés