Fatum-Nyíregyháza – Igazán nagy hajtás lesz

Josefina Fernandez (14) nem tréfált, így a szombathelyiek a kupavisszavágót sem úszták meg vereség nélkül
Josefina Fernandez (14) nem tréfált, így a szombathelyiek a kupavisszavágót sem úszták meg vereség nélkül - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Fatum-Nyíregyháza sikeres szereplése megfelelő alapot szolgáltat a rázósnak ígérkező folytatáshoz.


Ez eddig igazán szépen alakul. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata csoportelsőként zárta a bajnoki alapszakaszt, bónuszként a Magyar Kupában a legjobb négy közé masírozott. Utóbbi sorozatban szerdán teljesítette küldetését, miután a hazai visszavágó behúzásával kettős győzelemmel lépett át a Szombathelyi Haladáson. A nyírségiek az őszi menetelés közben a magyar színtéren egyetlen találkozót buktak el, még a szezon elején a Vasas ellen.

– Azt gondolom, büszkék lehetünk az eddigi szereplésre, ami megfelelő alapot szolgáltat a folytatáshoz – vélekedett Horváth András, a Fatum edzője. – Lényeges tényezőnek tartom, hogy meccsről meccsre stabilabb teljesítményt tudtunk nyújtani, emellett minden játékelemben lépkedtünk előre. Most néhány napos pihenő következik, majd igazán nagy hajtás következik. A bajnokságban a felsőházi küzdelmek során valamennyi mérkőzésnek komoly téttel bír, ezen kívül három kupafronton igyekszünk helytállni. Vagyis, lesz miért dolgozni, de ez így van jól.

A nyíregyháziak legközelebb már új évben, január 5-én Mariborban lépnek pályára. A Közép-európai-liga aktuális állomásán a házigazda szlovén gárda lesz az ellenfél, míg másnap az ugyancsak a déli ország színeit képviselő Calcit Kamnikkal csapnak össze.

KM-KTSporthírek


hirdetés