Fatum-Nyíregyháza – Ilyen az igazi vezéregyéniség

Szombathelyi Szandra olykor nehéz helyzetből vágta ki magát
Szombathelyi Szandra olykor nehéz helyzetből vágta ki magát - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A feladóként debütáló Szombathelyi Szandra derekasan helytállt a számára idegen poszton.


Szombathelyi Szandra alig másfél órával a kezdés előtt szembesült azzal. hogy a Békéscsaba elleni női röplabda Közép-európai Liga összecsapáson olyan szerepre kényszerül, mint még soha. A Fatum-Nyíregyháza ugyanis egyszerre vesztette el két feladóját, a lázas betegség miatt kidőlt Kotormán Rékát és a vállsérülés miatt csak percekre bevethető Genesis Franchescót. Így csapatkapitányhoz méltóan vállalta ráruházott feladatot, ütőjátékosként a pályán is karmesterré lépett elő. Mert nem verik nagydobra, de Szandi valóban ízig-vérig vezéregyéniség. Az ideiglenes poszton is derekasan iparkodott, mindazonáltal a házigazda sorsát gyakorlatilag megpecsételte a két kulcsszereplő hiánya. Kiváltképp, hogy a magyar színtéren közel két éve verhetetlen Csaba vonult fel a túloldalon.

Fatum-Nyíregyháza vs. Linamar-Békéscsaba RSE
Nyíregyháza - A Békéscsaba női röplabdacsapata lenyűgöző sorozata közel két éve tart a honi porondon. A bajnoki és Magyar Kupa címvédőt lassan a verhetetlenség mítosza övezi, nem mellesleg a Közép-európai Ligában is diadalmaskodott már. A KEL idei csatározásai során két külföldi együttessel szemben ...

– Liberót már játszottam, úgy látszik, eljött az idő, hogy feladóként is kipróbáljam magam – taglalta a történteket Szombathelyi Szandra. – Persze, nem vágytam rá, hogy így alakuljon, de ebben a helyzetben leginkább ezzel tudtam segíteni. Jobb lett volna, ha egy kicsit több idő jut felkészülni, a meccs elején néha el is feledkeztem arról, hogy nem üthetek. Mondogatni kellett magamnak, hogy most fel kell adjam a labdát, aztán fokozatosan megszoktam a dolgot. A lányok igyekeztek alkalmazkodni a szituációhoz, minden egyes pontnak örültünk, mert azért ez nem volt egyszerű meccs számunkra. Megtettünk mindent, amit jelen körülmények között lehetett, sőt, ebből a találkozóból erőt meríthetünk, mivel méltó ellenfelei voltunk a Csabának.

KM-KT
hirdetés