Fatum-Nyíregyháza – Izgalmasnak ígérkező hétfő este

A hatékony blokkokra szükség lesz a bajnokin
A hatékony blokkokra szükség lesz a bajnokin - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Magyar Kupa döntője előtt bajnokin lesz ellenfél a békéscsabai együttes.

Egy pipa már a helyén. A Fatum-Nyíregyháza extraligás női röplabdázói címvédőként biztosították a helyüket a Magyar Kupa döntőjében. Itt, miként az előző kiírásban, a nagy rivális Békéscsaba lesz az ellenfél.

A két együttes hétfőn a Continental Arénában találkozik egymással, ám ezúttal a bajnokság alapszakaszában. A legutóbbi, békéscsabai meccsüket a vendég nyíregyháziak nyerték 3:2-re.

Új a vezetőedző

A békésieknél időközben változás történt a szakmai stábban. Kormos Mihály szakmai igazgatóként folytatja, a vezetőedző pedig a harmincesztendős román Paul Bogdán lett, aki Temesvárról költözött át Békéscsabára. Vajon mindkét csapat kiad magából mindent, vagy valamit eltitkolnak, és majd a kupafináléban rukkolnak ki vele?

– Kíváncsi vagyok, hogy a csabaiak mennyire teljes erőbedobással fognak majd küzdeni hétfőn este a bajnokin – kezdte válaszát a felvetésre Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Nyilván ilyenkor az ember nem teregeti ki az összes kártyalapját, és nem biztos, hogy kipróbál olyan elemeket, amikkel kirukkolhat egy következő találkozón.

A mezőny legerősebb kerete

– Egyfelől adott a helyzet, hogy nyerni kellene, ám óva intek mindenkit attól, hogy az eddigi három bajnokinkból induljon ki és úgy vélje, hogy most is kötelező számunkra a győzelem – folytatta Hollósy mester. – Az, hogy az eddigi három bajnokinkon mindig legyőztük a békéscsabaiakat az nagy fegyvertény, hiszen egy nagyon komplex csapatról van szó, amelyik szerintem a mezőny legerősebb játékoskeretével bír. Ám mi, a játékosok és a szakmai stáb is sokszor bizonyítottuk már, hogy minket is kemény fából faragtak. Állunk elébe ennek a hétfő esti kihívásnak.

– Tiszteljük a békésieket, egy jó csapat lesz az ellenfél, ám sportolók vagyunk, akik mindig győzni szeretnének. Most is az az elvárásom, hogy a lányok adják ki magukból a maximumot, törekedjenek arra, hogy győztesként hagyják el a pályát. A közönség lássa, hogy mindent megtesznek a mérkőzésen a sikerért, és onnantól kezdve, nagyon idézőjelbe téve, az eredmény már másodlagos – így Hollósy László.

A hétvégén is edzettek

A nyíregyháziak szombaton kétszer edzettek, vasárnap is gyakoroltak, igaz, nem a Continental Arénában. Hétfőn este nyolctól pedig jöhet a nagy megmérettetés.

ML
hirdetés