Fatum-Nyíregyháza – Kirukkolnának valami meglepővel

Akt.:
Nyerni szeretnének a kék mezes nyíregyháziak
Nyerni szeretnének a kék mezes nyíregyháziak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Eddig kétszer nem jött össze, szombaton délután itt az ideje megcsíp­ni a Vasast.


Ez bizony csúcsrangadó lesz! A listavezető Vasas-Óbuda vendége lesz szombaton a női röplabda Extraliga alapszakaszában a tabellán mögötte álló Fatum-Nyíregyháza. A fővárosiak az eddigi két találkozón legyőzték a nyíregyháziakat, így van miért elcsípni a házigazdát. Ráadásul, mivel a Vasas az alapszakaszban még kétszer játszik a mieinkkel, illetve a Békéscsabával, nincs bebetonozva az első helyük. Ennyire azonban ne szaladjunk előre, a legfontosabb az lenne, hogy szombaton nyerjenek a mieink.

Remekül összerakott csapat

– Igazándiból nem akarjuk túlgondolni ezt a mérkőzést, illetve nem szeretnénk semmilyen hangzatos elvárással elébe menni – kezdte az esélylatolgatást Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – A legfontosabb az, hogy mint minden találkozóra, most is tisztességesen felkészüljünk. Tudjuk, hogy mi a célunk, a Vasas nem véletlenül áll a tabella élén, remekül összerakott együttes. Azért utazunk, hogy próbáljuk meglepni az ellenfelet. Az eddigi két mérkőzésből leszűrtük a tapasztalatokat, mi működött rosszul, mi jól. Igyekszünk majd valami meglepővel előrukkolni, aztán meglátjuk, hogy működik-e. Az alap az, hogy küzdeni fogunk, mert ez a minimális elvárás – így Hollósy László.

Horváth András megbízatása

A klub szakmai stábjának tagjaihoz kapcsolódó hír jelent meg a szövetség honlapján. Eszerint a tavalyi Eb-résztvevő, illetve MEVZA-bronz­érmes ifjúsági válogatott idéntől már a juniorkorosztályban szerepel. A csapat irányítását a továbbiakban – természetesen nyíregyházi teendői mellett – Horváth András végzi, aki legutóbb a 2016-os magyar–szlovák közös rendezésű Eb-n vezette a 10. helyig a magyar juniorválogatottat, s most tért vissza a korosztályos válogatottak mellé, pontosabban a decemberi maribori MEVZA-n már ő segítette Kőnig Gábor munkáját.

KM
hirdetés