Fatum-Nyíregyháza: Magasan lobog a harci tűz

Az UTE korábban kitolt a nyíregyháziakkal, akik a bajnoki elődöntőben felnőhetnek a feladathoz
Az UTE korábban kitolt a nyíregyháziakkal, akik a bajnoki elődöntőben felnőhetnek a feladathoz - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Tudják mi a cél, mit akarnak az UTE ellen a vasárnap kezdődő párharcban a nyíregyháziak.

Itt már tényleg minden részlet számít. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata vasárnap idegenben kezdi az UTE elleni bajnoki elődöntőt, az egyik fél három győzelméig tartó párharcot. A tét immár az éremszerzés, ami önmagában elég ahhoz, hogy tapintható legyen a feszültség.

Nem elhanyagolható mellékszál, hogy a két együttes egészen eltérő úton masírozott a legjobb négy közé. Az újpestiek az alapszakaszban elért második pozíció jutalmaként automatikusan biztosították helyüket, így az elmúlt három hétben csak erre a feladatra összpontosítottak. Mindeközben a nyírségiek előbb a sikerrel megvívott kupadöntőben voltak érintettek, majd a Vasas legyűrésével jutottak idáig. Ugyancsak tény, hogy a fővárosiak az idény eddigi két összecsapásán oda-vissza nyertek a Fatum ellen, persze, ez már történelem, egészen új fejezet íródik.

– Ami most következik, az egyáltalán nem hasonlítható az alapszakaszhoz, de még az előző, Vasas elleni csatákhoz sem –szögezte le elöljáróban Hollósy László, a nyíregyháziak edzője. – A két győzelemig tartó párharc ugyanis kicsit orosz rulett, mert bár az ember természetesen bízik a saját csapatában, azért ott motoszkál benne a gondolat: mi van, ha az első meccset elveszted? Itt már másról van szó. Mivel a pályaelőny nem nálunk van, így legalább egyszer, de lehet kétszer is, nyerni kell idegenben. Az Újpest ráadásul igazán komlex csapat, nem csak egy-két ütőt, hanem összes foglalkoztatja, így nem egyszerű olvasni a játékukat.

Hollósy László szerint egy valamivel egészen biztos nem lesz probléma – az elszántsággal.

– A lányok nagyon motiváltak, ég bennük a harci tűz. Becsületesen felkészültek, és bár fontos lenne megnyerni mindjárt az első meccset, nem szeretnénk terhet rakni rájuk. A lényeg számomra az, hogy kihozzák magukból a maximumot. Tudjuk mi a célunk, mit akarunk, ugyanakkor azzal is kalkulálni kell, hogy akár két hétig gyűrni fogjuk egymást az ellenféllel.

– KT –
hirdetés