Fatum-Nyíregyháza – Máris kész a csapat!

Akt.:
Fatum-Nyíregyháza – Máris kész a csapat!
© Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Három új szerzemény érkezését jelentette be a Fatum női röplabdacsapata.


Röplabda. Messze még a felkészülés kezdete, pláne a következő évad nyitánya, mindazonáltal a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata iparkodott máris acélosítani a keretet. A szakmai stáb hamar a tettek mezejére lépett, a csütörtöki sajtótájékoztatón két szerb, valamint egy magyar szerzemény érkezését jelentette be Kósa Árpád, a klubot működtető Sportcentrum ügyvezetője. Egyikük egyáltalán nem ismeretlen, elvégre Tatjana Matic jó néhány mérkőzésen kitolt jó teljesítményével a nyírségiekkel. Az ütőposzton bevethető játékos ugyanis a bajnoki címvédő Békéscsabát erősítette, így testközelből tapasztalhatták, mire képes. Ugyancsak friss igazolás a Stara Pazovától szerződtetett Sanja Kalicanin. A fiatal centert jó ideje figyelték a nyírségiek, a szezon befejezését követően pedig lecsaptak rá. Az újonc trió harmadik tagja Kotormán Réka, a Vasas tizenhét esztendős feladója, aki a jövő ígérete lehet.

art_2644

– Június elsején elmondhatjuk, hogy készen állunk, megszereztük a kiszemelt játékosokat, végleges a következő szezonban pályára lépő csapat – jelezte Kósa Árpád. – A bajnoki bronzérmes együttes is bizonyította, hogy erős, de az újoncokkal kiegészülve még feljebb kapaszkodhatunk. Egyelőre nem tűztük ki konkrét célt, előbb szeretnénk tisztán látni, a riválisok miként alakulnak át.

Tatjana Matic jelentős segítséget nyújthat a négy frontos harcra készülő nyíregyházi gárdának, amely a bajnokság mellett a Magyar Kupa, Mevza Kupa (Közép-európai Liga), és elképzelhető, hogy a CEV-kupában is érdekelt lesz.

– Békéscsabán mindent megnyertünk amit meglehetett, és változásra volt szükségem. Szerettem volna valami új impulzust ami motivál, és ha Nyíregyházán be tudunk jutni a döntőbe, és megtudjuk nyerni azt, akkor ez lesz az, amit kerestem – nyilatkozta a szerb hölgy, akit nem titkoltan bombaigazolásnak tartanak a Fatum berkein belül.

Miként arról korábban hírt adtunk, a Fatumtől távozott Andrejkovics Alexandra, Sitku Tamara és Leidgeb Noémi, utóbbi időközben elkötelezte magát a Kaposvárhoz. Azt is megszellőztettük már, hogy továbbra is Horváth András irányítja vezetőedzőként a Nyíregyházát. Ugyanakkor örömteli fejlemény, hogy a saját nevelésű tizenhét éves liberó, Tóth Fruzsina meghívást kapott a válogatott bő keretébe.

KM-KT

Nyíregyházán a válogatott

Mindeközben június elsejétől másfél héten keresztül Nyíregyházán edzőtáborozik a magyar férfi röplabda válogatott. A mieink három tétmérkőzést játszanak június 16-18. között a Continetal Arénában. Az Európa-liga sorozatban előbb Dánia, másnap Izrael (televíziós meccs), míg a zárónapon Ukrajna lesz az ellenfél.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés