Fatum-Nyíregyháza – Még jobbak is lehetnek!

Horváth András edző alighanem már konkrét elképzelésekkel rendelkezik arról, miként tegyen rá még egy lapáttal a csapat
Horváth András edző alighanem már konkrét elképzelésekkel rendelkezik arról, miként tegyen rá még egy lapáttal a csapat - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A következő szezonban négy fronton igyekszik bizonyítani a Fatum-Nyíregyháza.


Röplabda. Négy éves munka gyümölcsét aratta le a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabda együttese, amely az idényt a kupa, majd a bajnoki bronzérem begyűjtésével zárta. Minderről Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője beszélt, aki Horváth András edző, illetve Szombathelyi Szandra csapatkapitány jelenlétében tartott sajtótájékoztatón.

– A szezon előtt előtt úgy éreztem, végre megteremtettük egy igazán jó csapat kialakításának feltételeit – fogalmazott Kósa Árpád. – Azt tudomásul kell venni, hogy az élsportot kizárólag pénzből lehet „csinálni”, éppen ezért örömteli, hogy a Fatum mellett több támogatót sikerült magunk mögé állítani. Önmagában ennyi nem lett volna elég, a szakmai stáb és a játékosok abszolút partnernek bizonyultak, nem is tudom, lehet-e még ennél többet dolgozni, bár Horváth Andrásnak nyilván vannak elképzelései… Köszönöm mindenki munkáját, a következő évadban pedig ugyancsak nem szeretnénk érem nélkül zárni, hozzátéve, mivel reményeink szerint két nemzetközi kupasorozatban is indulhatunk, négy fronton kell majd helytállni.

Horváth András szerint megérte áldozatot hozni a pályán és az edzések során, elvégre a Nyíregyháza elérte célját.

– Ahogy edzőkollégám mondta, rövid volt a szezont, de hosszú… – utalt a tréner arra, hogy a befektetett tengernyi munka miatt gyorsan elszállt az idő, ami, persze jelentős energiabefektetést, fárasztó ténykedést igényelt. – Büszke vagyok a csapatra, mert többször vert helyzetből állt fel, ami a tartását bizonyítja. Mindenki a legjobbat nyújtotta a meccsek túlnyomó többségében, miközben tanultam én is, ezt pedig igyekszem hasznosítani a jövőben.

A csaknem egy esztendeje, a Vasastól szerződtetett Szombathelyi Szandra olyannyira hamar beilleszkedett, hogy – mások mellett – egyértelmű kulcsjátékosa a Fatumnak, no meg az első számú hangulatfelelős.

– A legfrissebb élménnyel kezdeném, szeretném megköszönni a minket elkísérő szurkolók segítségét, mintha a kezünket fogták volna az utolsó mérkőzésen Jászberényben – jelezte háláját csapatkapitány. – Remélem, a következő évben ez a kapcsolat tovább fog erősödni! Nagyon boldogok vagyunk, sokat tettünk a két érem megszerzése érdekében és én egyáltalán nem úgy éreztem, hogy rövid lett volna a szezon… A történteket mélyen elraktároztam a szívemben és hiszem, hogy leszünk még jobbak is!

KM-KT
hirdetés