Fatum – Nyíregyháza – Megerősödve jöhetnek ki ebből

Hollósy László időkérése sem segített a negyedik játszmában
Hollósy László időkérése sem segített a negyedik játszmában - © Fotó: Imre György
Nyíregyháza – A Fatum-Nyíregyháza hihetetlen módon veszített szettet és ezzel a mérkőzést is.

Jan de Brandt érti a szakmát. A női válogatott szövetségi kapitánya a helyszínen tekintette meg a Nyíregyháza–Békéscsaba elődöntő harmadik mérkőzését, ami után a Fatum összesítésben 2–1-es előnybe került. A szakember az összecsapás után megosztotta érzését Oláh Leventével, a hazaiak statisztikusával, miszerint jövő hétfőn újra meccset láthat Nyíregyházán.

Ezüsttálcán nyújtották át

Sajnos, a kapitánynak igaza lett, a BRSE 3:1-re behúzta hazai pályán a negyedik összecsapást, ezzel kiharcolta a mindent eldöntő ötödik találkozót. De milyen 3:1 volt az… A Fatum sokáig magabiztosnak tűnt, ám a második játszmát nagynak mondható előnyről veszítette el, a negyedikben pedig egyenesen csodát kellett tennie a címvédőnek.

– Ez a mérkőzés a kezünkben volt, de egy kisebb rövidzárlatunkat kihasználva a Békéscsaba kiénekelte a sajtot a szánkból – értékelt Hollósy László, a nyíregyházi csapat vezetőedzője. – Nincs veszve semmi, így a mindent eldöntő ötödik mérkőzésre fókuszálunk, egyértelműen azzal a céllal lépünk pályára, hogy itthon feltegyük az „i”-re a pontot.

– A második játszma végéig mi uraltuk a mérkőzést, az érvényesült, amit szerettünk volna a pályán látni – folytatta a tréner. – Huszonhárom húsznál rossz döntéseket hoztak a lányok, ezüsttálcán átadtuk az ellenfélnek a szettet. Ez kicsit megzavart minket, erre ráment a harmadik játszma, de a negyedikben sikerült felállni. Huszonnégy tizenhétig minden jól működött, de sajnos, nem tudtuk az utolsó pontot megszerezi. Előfordul az ilyen a sportban, habár ez most fájdalmas nekünk.

Egy lépést kell megtenni

A párharcban már sokadszor bebizonyosodott, hogy a vereség nem törte meg az adott csapatot. Csak bízni tudunk benne, hogy ez most sem lesz másképp.

– Mentálisan erősek vagyunk – jelentette ki határozottan Hollósy László. – Mi ezt úgy fogjuk fel, hogy reális esélyünk volt a bajnokot búcsúztatni, ami nagy dolog. Az ilyen vereségek kezelése mutatja meg, hogy egy sportoló mennyire erős. Megerősödve szeretnénk ebből kijönni, még egy lépést kell megtennünk.

A mindent eldöntő ötödik találkozót hétfőn 18 órakor rendezik a Continental Arénában. A klub akciót hirdet a találkozóra: egy belépőjeggyel vagy bérlettel két hazai szurkoló tekintheti meg a mérkőzést.

MK


Nagy csatában most a csabaiak (szemben) nyertek
Nyíregyháza - Nagy lehetőséget szalasztott el a Fatum, hét játszmalabda is kevés volt a negyedik szettben.Bekezdtek a hazaiak. Egy támadás, egy blokk és egy ász után 3:0-ra húztak a csabaiak szerda este a női röplabda Extraliga elődöntőjének negyedik felvonásán. A Fatum-Nyíregyháza persze nem azért ...
hirdetés