Fatum-Nyíregyháza – Mert utazni tényleg élvezet

Tatjana Matics vezéregyéniségnek bizonyult
Tatjana Matics vezéregyéniségnek bizonyult - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – A Fatum kellemes meglepetésre megfosztotta veretlenségétől a házigazda Maribort.


Röplabda. A Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapatának tagjai aligha a Kft. zenekar Afrika című örökbecsű nótáját dúdolgatva kászálódtak fel péntek reggel a Mariborba induló buszra. Holott a banda ominózus számában az utazni élvezet strófa pontosan passzolt az aktuális Közép-európai Liga fellépésre. Más kérdés, hogy a nyírségiek főként a fejlődés lehetősége miatt vállalták a szereplést a küzdelemsorozatban. A kétnapos szlovéniai portya nyitótalálkozója pedig erre kiválóan alkalmasnak tűnt, kiváltképp, hogy a Branik kifejezetten erős ellenfél, olyannyira, hogy eleddig hibátlanul menetelt a KEL-ben. Négy korábbi meccsét megnyerte a 14-szeres szlovén bajnok, a vendégek azonban ettől nem estek hanyatt. Az első szettben alaposan meglepték a hazaiakat, a különbséget folyamatosan hizlalva szereztek vezetést. a nyíregyháziak.

Mindez felrázta a Maribort, amely a jóval szorosabb második etap behúzásával egyenlített, a harmadik felvonásban viszont ismét megugrottak a látogatók (5:10), és bár visszakapaszkodott a házigazda, a végjátékban nem osztottak nekik lapot. A negyedik szakasz újfent álomszerűen indult (2:8) a Horváth-gárda számára, amely nem packázta el az esélyt, kellemes meglepetésre megfosztotta veretlenségétől a déli riválist.
A Fatum szombaton – ugyancsak Mariborban – a szintén szlovén, Calcit Kamnik együttesével mérkőzik.

KM-KT

Röplabda

Közép-európai Liga, női

Branik Maribor (szlovén)–Fatum-Nyíregyháza 1:3 (-17, 21, -22, -19)

Maribor, 50 néző, v.: Matecic, Brlas (horvátok).
Nyíregyháza: Valdez, G. Francesco, Kalicsanin, Matics, Fernandez, Kalotai. Csere: Tóth F., I. Franchesco (liberók), Kundrák, Villám L. Edző: Horváth András.
Horváth András: – Azt gondolom, szép győzelmet arattunk, mégpedig nagyon fegyelmezett játékkal, amihez gratulálok a csapatnak.
hirdetés