Fatum-Nyíregyháza – Messze került a kupadöntő

Akt.:
Fatum vs. Vasas
Fatum vs. Vasas - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A női röplabda Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzés a Fatum-Nyíregyháza 3:0-ra kikapott a Vasastól. A visszavágót január 26-án rendezik a fővárosban.

FATUM-Nyíregyháza – Vasas Óbuda 0:3 (–23, –12, –16)

Nyíregyháza: Akimova 1, Araujo 6, Ramdin 8, Andrejkovics 9, Sikos 5, Vén 5. Csere: Tóth F. (liberó), Kovács E. 1, Sitku 1. Vezetőedző: Kőhalmi Richárd.

Vasas Óbuda: Sousa 6, Miklai 17, Hardy 7, Villám 3, Klein 17, Vacsi 8. Csere: Tóth A. (liberó), Durst, Háfra. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Mindkét csapat kénytelen volt nélkülözni egy-egy kulcsjátékosát, hiszen a hazaiaktól Nelmaira Valdez, míg a piros-kékek részéről a már „megszokott” hiányzók mellett Szombathelyi Szandra is sérüléssel küszködött. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, a Valdez helyett lehetőséget kapó Andrejkovics Alexandra, valamint Darlene Ramdin is szépen fejezte be a támadásokat, de a Vasas gyenge mezőnymunkája is hozzájárult a nyíregyházi vezetéshez (14:11). Pully Klein zsinórban öt pontot szerezve azonban vállára vette csapatát, a második technikai szünetre így már náluk volt az előny (15:16). A végjátékra Miklai Zsanett is beindult, az egy szett alatt nyolc pontig jutó Kleinnel eldöntötték a szettet, így a Vasas Óbuda szerezte meg a vezetést (23:25).

A második játszmát álomszerűen kezdte a Vasas, Sousa remekül nyitott, Miklai támadásainak pedig nem találta ellenszerét a hazai csapat, Kőhalmi Richárd előbb cserékkel próbálkozott, majd hét pontos Vasas vezetésnél kénytelen volt időt kérni (4:11). A játék képe nem változott ezután sem, a Nyíregyháza teljesen szétesett, piros-kékek pedig könnyedén növelték tovább előnyüket (8:21). A különbség a végéig már nem változott, Ramdin rontott nyitását követően nagyon simán nyerte a Vasas a második játszmát (12:25).

A harmadik szettre már egy jóval összeszedettebb Nyíregyháza jött ki, Andrejkovics nyitásainak köszönhetően az első technikai szünetben a hazaiaknál volt az előny (8:7). Nem sokáig örülhettek azonban a nyírségiek, ezúttal Meredith Hardy nyithatott zsinórban ötször, Vacsi Evelin pedig okos megoldásokkal vétette észre magát, így hiába kért időt a hazaiak edzője, ismét tetemes előnyt épített ki a Vasas (12:18). A végjátékban még Sousa is produkált egy hosszú nyitássorozatot, így a vártnál sokkal könnyebben nyerte meg a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzését a vendégcsapat (16:25).

(Forrás: vasassc.hu)
hirdetés