Fatum-Nyíregyháza – Mindenki a fedélzeten, edzések ezerrel

A kemény munka ellenére a hangulatra szemmel láthatóan nincs panasz
A kemény munka ellenére a hangulatra szemmel láthatóan nincs panasz - © Fotó: Molnár Krisztián
Nyíregyháza – A Fatum-Nyíregyháza immáron teljes kerettel, továbbra is jó hangulatban készül a szezonra.


Az előző idényben bajnoki ezüstérmet és Magyar Kupa-elsőséget szerzett Fatum-Nyíregyháza már közel egy hónapja készül a következő szezonra, mint Hollósy László vezetőedző elmondta, a munka a lehető legnagyobb rendben halad.

A terveknek megfelelően

– Egy edző, és így vagyok ezzel én is, mindig maximalista, valamint egyre többet vár – fejtette ki Hollósy László.

– A terveknek megfelelően haladunk. Még mindig erőteljes munkát végzünk, de most a kollégákkal egy új metodika szerint dolgozunk, peri­odizációs felépítése van az egész alapozásnak. Elsődlegesen a minőségre helyezzük a munkát, egyáltalán nem célunk hét-nyolc órát a teremben tölteni. Azt az időt viszont, amikor ott vagyunk, teljesen kihasználjuk. Úgy tűnik, hogy a lányok vevők erre az új szisztémára, az edzéseken maximálisan oda tudják tenni magukat – folytatta a tréner.

– Ami különösen tetszik, hogy jó közösség alakul, azt látom, hogy élvezik a közös munkát, remélem, így is marad az egész szezonban.

Immáron mindenki a fedélzeten, hiszen megérkeztek Kanadából a csapat utolsó láncszemei, Daniella Brisebois és Jazmine White.

– Az eddig gyakorolt taktikát gyorstalpaló jelleggel kellett átvennünk velük – felelte Hollósy László arra a kérdésre, hogy mennyiben okozott nehézséget a két játékos későbbi csatlakozása a társakhoz. – Egyébként több pályán edzünk, két-három helyszínen dolgozunk egyszerre, szóval meg tudtuk oldani, most már az újonnan jött lányok is tudják a védekezési sémákat. Nyilván ők fáradtabbak, át kell állniuk az európai időzónára, de szépen haladnak, mindkét kanadai játékos óriási hasznára lesz a csapatnak. Az első benyomások nagyon pozitívak.

A jövő héten már meccselnek

A nyíregyháziak a jövő héten megkezdik a felkészülési meccsek sorát is, hiszen Budapesten játszanak az MTK-val, később Jászberénybe utaznak egy nemzetközi tornára, majd ugyancsak idegenben a Vasassal mérkőz­nek, szeptember 21–22-én egy hazai rendezésű tornán is megmutatják magukat, végül Szabadkára utaznak edzőmeccset játszani.

– Az a legfontosabb, hogy lássuk, milyen felállásban lehetünk a legerősebbek – mondta a szakember. – Hat új játékos érkezett, őket mindenképp meg kell nézni, hogy éles szituációban mit tudnak. Persze, mindig győzni akarunk, de még nem ez lesz a fontos. Látni szeretnénk a begyakorolt sémákat, a hangsúly ilyenkor a mutatott játékon van.

MKSporthírek


hirdetés