Fatum-Nyíregyháza: Motiváltan és alázattal kell majd a pályára lépniük

A nyíregyháziaknak (szemben) szombaton is száz százalékra kell törekedniük
A nyíregyháziaknak (szemben) szombaton is száz százalékra kell törekedniük - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Most a jászberényi leckét kell felmondaniuk a Fatum-Nyíregyháza játékosainak.

Nem mindegy, hogy 8–2 vagy 2–8. Az előbbi a női extraligás Fatum-Nyíregyháza bajnoki mutatója. A tavalyi ezüstérmes nyolc meccset megnyert, kettőt elveszített, az alapszakasz harmadik körét az ellen a Jászberény ellen kezdi, amelynek fordított a mérlege. A mutatók és a csapatok játékereje alapján a szombati meccsen (18 óra) egyértelműen a nyíregyháziak az esélyesek, akkor is, ha ahogy mondják: a röplabda is gömbölyű.

Továbbra is agresszívan

– Szeretnénk begyűjteni a három pontot, ez a legfontosabb célunk – kezdte a lényeggel Hollósy László, a Fatum vezetőedzője. – Természetesen nem szabad elbizakodottsággal belemenni egy meccsbe, mert az visszaüthet. Éppen ezért kellő motiváltsággal és alázattal kell majd pályára lépniük a játékosoknak. Pláne úgy, hogy a Jászberény nem egy rossz csapat, vannak meghatározó játékosiak. Továbbra is agresszívan kell, hogy játsszunk, hogy amennyire csak lehet, az erős pontjaikat kizárjuk a játékból.

Edzői dilemma lehet, hogy a legerősebbnek tűnő összeállítás tagjai csiszolódjanak össze még inkább, vagy a kevesebbet játszók is lehetőséget kapjanak egy ilyen, papírformásnak tűnő meccsen.

– A leglényegesebb a győzelem, mindig meg kell próbálnunk nyerni, ami azért nem egyszerű. Fontos, hogy azt a kohéziót, ami most megvan a lányoknál azt fenntartsuk. Tudatosan felépített játékot játszunk és mivel hosszú a december, jó lenne minél ­kevesebb időt tölteni a pályán, hogy tudjuk az energiát tartalékolni – így Hollósy­ László.

Miként egy hete, a Continental Aréna más programja miatt ismét a Bem iskola csarnokában játszik a csapat.

– ML –
hirdetés