Fatum-Nyíregyháza – Ne énekeljék ki a szájukból a sajtot!

Tatjana Maticsék igen komolyan veszik a visszavágót
Tatjana Maticsék igen komolyan veszik a visszavágót - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A címvédő Fatum-Nyíregyháza komolyan készült a kupavisszavágóra.


Szerdán este kiderült, hogy melyik két csapat fogja játszani a női röplabda Magyar Kupa döntőjét. Az egyik ágon a Békéscsaba a Vasast fogadja, az első mérkőzésen az angyalföldiek nyertek 3:2-re.

Erősített a Vasas

A fővárosiak tovább erősödtek, hiszen leigazolták Dékány Bernadettet. A huszonhat éves játékos visszatért a Vasasba, amelytől hat és fél éve bajnokként és Magyar Kupa-győztesként szerződött Olaszországba. A csabaiak még a CEV-kupában is érdekeltek, a legjobb nyolc között a francia Saint-Raphaël Var VB az ellenfelük.

Bennünket jobban érdekel a másik ág. Ezen a címvédő Fatum-Nyíregyháza a Jászberény ellen mérkőzik. Miként arról már beszámoltunk, az első találkozót idegenben 3:1-re nyerte a nyíregyházi együttes.

– A cél egyértelmű, be akarunk jutni a kupa fináléjába – szögezte le nyitányként Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Ehhez azért meg kell majd dolgoznunk szerdán este. Többször felhívtam a lányok figyelmét arra, nem eshetünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk, már ott vagyunk a döntőben. Hazai közönség előtt úgy kell játszanunk, hogy a legtöbbet kihozzuk a mérkőzésből. Nem énekelhetik ki a sajtot a szánkból.

Küzdeni jönnek

– A jászberényiek nyilván nem asszisztálni jönnek, bizonyára utolsó leheletükig fognak harcolni. Így aztán küzdelmes mérkőzésre számítok, és a lányoknak is úgy kell hozzáállniuk, hogy a berényiek komoly ellenállást is tanúsíthatnak – így Hollósy László.

KM
hirdetés