Fatum-Nyíregyháza – Négyből négy, az bizony már nem a szerencse

Akt.:
A nyíregyháziak szombaton már a Vasas vendégeként bizonyíthatnak
A nyíregyháziak szombaton már a Vasas vendégeként bizonyíthatnak - © Fotó: Dodó Ferenc
A Fatum-Nyíregyháza játékosai fokozatosan erőltették rá az akaratukat a békéscsabaiakra.


A néhány vendégdrukkertől és persze a csabai játékosoktól eltekintve jókedvűen távozhattak a nézők hétfőn este a Continental Arénából. A női röplabda extraligás bajnokin a Fatum-Nyíregyháza szettet sem engedélyezett a címvédő Békéscsabának.

A liberó óriási munkája

– A győzelem értékét az adja, hogy Békéscsaba nem gyengén, vagy teljes erőbedobás nélkül játszott – indította a mérkőzés értékelését Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – A békésiek jól kezdtek, rá kellett tennünk egy lapáttal, hogy pariban legyünk. Ekkor a vendégek voltak agresszívabbak, ültek a nyitásaik. Aztán mintegy varázsütésre stabilizálni tudtuk a fogadásainkat, a szerváinkkal pedig zavart tudtunk kelteni. Itt kell megemlítenem, hogy Tóth Fruzsi óriási munkát végzett hátul, jó helyeken volt, fölszedte a labdákat. Ezekkel megteremtettük az esélyt arra, hogy támadhassanak az ütőink. Nagyon dicséretes, hogy egy tizenkilenc esztendős leány egyre érettebben játszik. Természetesen továbbra is keményen kell dolgoznia, hogy a következő szintre lépjen.

– Ahogy épült fel a mérkőzés, úgy sikerült ráerőltetnünk az akaratunkat a csabaiakra, illetve a szerváinkkal addig-addig ostromoltuk az állásaikat, hogy a végére talán kicsit pszichésen is megtörtek – folytatta Hollósy László. – Ennek lehetett a következménye, hogy a harmadik játszma idézőjelbe téve simább lett.

– A szakmai stábbal együtt örülünk annak, hogy ez így kijött. Mert ha valaki egyszer nyer egy Békéscsaba ellen, azt mondhatják, hogy szerencséje volt. Ha kétszer, akkor óriási szerencséje volt. Ám ha valaki négyszer nyer egymás után ellenük, az már nem csak a szerencsén múlik. Ez azt jelenti, hogy jó úton járunk. Azt is mondtam a lányoknak a mérkőzést követően, hogy ezt most le is kell zárnunk és szépen, szerényen tovább kell dolgozunk – így Hollósy László.

A két együttes jövő szombaton ötödször is megmérkőzik, ezúttal nem bajnokin, hanem Érden a Magyar Kupa fináléjában. Addig van még egy szombati fellépése is a mieinknek, és ez sem lesz sétagalopp. A bajnokságban a listavezető Vasasnál vizitálnak a nyíregyháziak.

ML


Nyíregyháza - Egy Nyíregyháza-Békéscsaba összecsapás mindig rangadó. Ki ne tudná, a két csapat az előző szezonban a Magyar Kupa-finálét és a bajnoki döntőt is vívott egymással (előbbit a Fatum, utóbbit a Csaba nyerte), ebben az idényben pedig az alapszakasz mindhárom találkozóján a nyíregyháziak dia...További hírek a Sport kategóriából


hirdetés