Fatum-Nyíregyháza – Nem mese, maga a valóság

Akt.:
Sanja Kalicsanint (jobbról) senki nem vádolhatja azzal, hogy ne adott volna bele mindent a Kaposvár elleni meccsen
Sanja Kalicsanint (jobbról) senki nem vádolhatja azzal, hogy ne adott volna bele mindent a Kaposvár elleni meccsen - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A nemzetközi meccsek után kissé fáradtan is teljesítette tervét a Fatum az Extraliga nyitánykörében.


Harmadszor, mint Ludas Matyi. A cseppet sem elhanyagolható különbség, hogy mindez nem mese – maga a valóság. A Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata az alapszakaszban kétszer és immár a felsőházi küzdelemben, vagyis Extraliga nyitányán is legyűrte a Kaposvárt. Ráadásul szettveszteség nélkül, ami később még „jól fizethet”, elvégre a legjobb hat magyar együttes egymás elleni gyürkőzésében sok apró momentum, így tény is döntőnek bizonyulhat.

– Elsődleges célunk természetesen az volt, hogy győzelemmel kezdjük a bajnokság újabb, igen csak fontos szakaszát, az pedig hab a a tortán, hogy mindezt 3:0-ás sikerrel valósítottuk meg – fogalmazott Horváth András, a Fatum edzője. – Kissé érződött a fáradtság a lányokon, miközben a Kaposvár jóval frissebben mozgott, amivel az előzmények ismeretében ugyancsak kalkulálni lehetett. Akadtak egészen jó egyéni teljesítmények, ez pedig egy ilyen mérkőzésen, meg egyébként is rendkívül fontos. Az első szettben nagy energiát mozgósítottunk, hogy utolérjük a vendégeket, majd a folytatásban többször elléptünk négy-öt ponttal, majd némileg kiengedtünk, emiatt szorosabbá vált a találkozó. Ez most belefért, a többi meccsen viszont már aligha fér bele. De nem izgultam, ahogy korábban is mondtam, a csapat mentálisan erős, képes a nehéz szituációkat is megoldani.

A héten a Vasassal szemben duplázik a Nyíregyháza: előbb csütörtökön a Magyar Kupa elődöntőjének első összecsapásán, míg vasárnap a bajnoki folytatásban csapnak össze a felek – mindannyiszor a Continental Arénában.

KM-KT

Röplabda: Extraliga, női

Az 1. forduló eredményei: Fatum-Nyíregyháza–Kaposvár 3:0, Vasas–Jászberény 1:3, UTE–Békéscsaba 1:3


Tatjana Matics „ütős” teljesítményt nyújtott a hazai csapatban
Nyíregyháza - A Fatum felőrölte a Kaposvárt, így győzelemmel kezdte a felsőházi csatározást. Nem éppen pihentető üzemmódban hangolt a felsőházi csatározás (vagyis az Extraliga...) nyitányára, jelesül a Kaposvár elleni összecsapásra a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata. A nyírségiek tíz nap le...
hirdetés