Fatum-Nyíregyháza – Nincs dráma, nem kell ezt túlragozni

Jazmine White és társai csütörtökön javíthatnak
Jazmine White és társai csütörtökön javíthatnak - © Fotó: Imre György
Nyíregyháza – Megszakadt a Fatum-Nyíregyháza csabaiak elleni sorozata, csütörtökön újra lehet kezdeni.

Őszintén szólva, az már sok lett volna. A csabaiaknak még nagyobb sokk. A női röplabda Extraliga elődöntője második meccsének úgy ment neki a címvédő Békéscsaba és a Fatum-Nyíregyháza, hogy a korábbi hat egymás elleni találkozóját a kupagyőztes nyírségiek nyerték.

Tudjuk, hogy minden sorozat megszakad egyszer, a fenti szombaton történt meg. A csabaiak ezzel egyenlítettek a három győztes meccsig tartó párviadalban.

– Ez volt az a tipikus mérkőzés, amit ha jövő hétfőig játszunk, akkor sem tudunk meg­nyerni – kezdte érdeklődésünkre Hollósy László, a Fatum-­Nyíregyháza vezetőedzője. – Vannak ilyen meccsek, ezért sem szabad ezt túldramatizálni. Ez a play off! Látszott, hogy a Békéscsaba hatalmas elánnal vetette magát a mérkőzésbe.

Egy kicsit feszültebben

– Mi egy kicsit talán feszültebbek ­voltunk a kelleténél. Ilyen mérkőzés volt, nem kell ­túlragozni. Rendbe kell tennünk a ­fejeket. A csabaiak annyival csináltak újat, hogy egy–két állásban a korábbinál másabbat játszottak. Amennyiben mi fejben ott vagyunk, le tudtuk volna reagálni.

– Vágytunk volna persze arra, hogy vereség nélkül abszolváljuk ezt az elődöntőt, ám nem szabad elfelejteni, hogy az ellenfél a Békéscsaba, nézzük meg, hogy ki van a háló túloldalán. Ami lényeg: most egy–egy az állás, csütörtökök jön az újabb mérkőzés, arra kell fókuszálni. Az sem lesz egyszerű, de meg kell oldanunk, ezért dolgozunk – így Hollósy László.

ML
hirdetés