Fatum-Nyíregyháza – Nincs gyenge láncszem

Amire a Vasas csak ácsingózott, addig nyíregyházi csapat megvalósította célját a párharc során
Amire a Vasas csak ácsingózott, addig nyíregyházi csapat megvalósította célját a párharc során - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Fatum vasárnap, idegenben kezdi az UTE elleni párharcot, amelynek tétje immár az éremszerzés.


A statisztika fényesen árulkodik. Hétfő este a kilencedik mérkőzésen gyűrte egymást a Fatum és a Vasas női röplabdacsapata ebben a szezonban – zsinórban nyolcadszor kerekedett felül a Nyíregyháza! Ez már minden, csak nem a véletlen műve, egyértelmű a nyírségi dominancia. A sorrendben utolsó, ezúttal idegenben megnyert találkozó ráadásul „dupla szorzójú”, Hollósy László együttese eme sikerrel masírozott be a bajnoki elődöntőbe. Az alig két hete munkába állt edző mérlege egészen imponáló: kupadiadallal debütált, majd a fővárosiak elleni, egyik fél két győzelméig kiírt párharcot is makulátlan mérleggel zárta. Mindez, nyolc nap leforgása alatt.

– Nyilván jó kezdet volt, örülök, hogy eddig sikerült szépen haladnunk, de az is egyértelmű, a neheze most következik – nyomatékosította Hollósy László, a nyíregyháziak edzője. – Természetesen kedvező számunkra, hogy a lehető leggyorsabban le tudtuk zárni a Vasassal szembeni csatározást, így időt nyertünk a felkészülésre, a regenerálódára, továbbá önbizalmat meríthetünk a történtekből. Azért ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy a Vasas nagyon komoly ellenállást tanúsított: lehet, hogy az eredmény alapján simának tűnt a párharc, de ez egyáltalán nem igaz. A rájátszásnak éppen ez az előnye, egyben a hátránya, hogy mindenki tiszta lappal indul. Ebben az esetben a nyomás rajtunk volt, a jobb alapszakasz helyezés miatt igazából csak mi veszíthettünk

Hollósy László ismét kitért egy fontos részletre. A fővárosiakkal vívott mindkét összecsapáson hatékonyan szálltak be a cserejátékosok, akik kritikus pillanatokban villantottak, vagyis nincs gyenge láncszem.

– Rendkívül pozitív, hogy a lányok nagyon oda tették magukat, úgy tapasztalom, mindenki harcra kész. Ugyanakkor igazságtalan a mi sportágunk, mert sok jó játékosunk van, de a korlátozott lehetőségek miatt nem tud mindenki pályára kerülni, holott a teljesítménye alapján megérdemelné. Megnyugtató, hogy bárkire számíthatok, ennek pedig fokozott jelentősége van a bajnoki végjátékban.

A Fatum húsvétvasárnap, idegenben indítja az UTE elleni, egyik fél három győzelméig tartó párharcot, amelynek tétje immár az éremszerzés.

KTTovábbi hírek a Sport kategóriából


hirdetés