Fatum-Nyíregyháza – Nincs lehetetlen!

Akt.:
Fatum-Nyíregyháza vs. UTE
Fatum-Nyíregyháza vs. UTE - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Fatum-Nyíregyháza több pontos hátrányt ledolgozva, négy szettlabdát hárítva diadalmaskodott.

Variációk egy témára. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata harmadiknál rosszabb helyen nem zárhatja az alapszakaszt, de a pillanatnyilag második Vasas botlása esetén akár előzhet is. A rájátszás szempontjából nem lenne mindegy… Ugyanakor az aktuális ellenfél, az UTE éppúgy lehetett hatodik, mint negyedik – legalábbis a mérkőzés előtt még mutatkozott erre sansz. A nyírségiek azonban keresztülhúzták a fővárosiak számításait, akik vereségükkel alighanem eljátszották minden esélyüket a feljebb kapaszkodásra.

Szerda este, a Barcelona–PSG összecsapás óta azt is tudjuk, abszolút nincs lehetetlen. A hazaiak is alátámasztották eme tételt: az első felvonásban kilenc, a harmadikban „csak” öt ponttal engedték el az újpestieket, mégis mindannyiszor fordítottak. Sőt, az összecsapást úgy nyerte meg a Fatum, hogy az utolsó etapban négy szettlabdát hárított! Különösen sáncmunkában nyújtott kiemelkedőt a házigazda, ráadásul a venezuelai Nelmaira Valdez keze nagyon elsült, így sikerült legyűrni a jó erőkből álló Újpestet.

KM-KT

Röplabda: NB I., női

Fatum-Nyíregyháza–UTE 3:0 (22, 19, 27)

Continental Aréna, 300 néző, v.: Tillman Gy., Szarka J. .

Nyíregyháza: Genesis 4, Valdez 19, Kalotai Zs. 6, Villám L. 9, Szombathelyi Sz. 9, Vacsi E. 9. Csere: Isis, Tóth F. (liberók). Edző: Horváth András.

UTE: Headen 4, Ancsin K. 1, Varbanova 15, Bezsandolszka 2, Hárfa D. 4, Miklai Zs. 12, Csere: Kötél D. (liberó), Nagy V. 3, Dégi B. 8, Juraszik. Edző: Valics György.

Rossz nyitás: 4–7. Ász: 6–8

Horváth András: – A Vasas elleni 3:2-es vereség után nagy tartásról tett tanúbizonyságot a csapat. Nagy gratuláció jár a lányoknak.
Valics György: – Gratulálok a Nyíregyházának. Végig partiban voltunk, de buta hibákat követtünk el a végjátékokban, így nem tudtuk lezárni a játszmákat.Sporthírek


hirdetés