Fatum-Nyíregyháza – Önbizalmat adhat az elsőség

Közös felvétel az iráni válogatott játékosaival
Közös felvétel az iráni válogatott játékosaival - © Fotó: Gémesi Balázs
Nyíregyháza – Hollósy László annak külön örül, hogy nem a legerősebb összeállításban végeztek az élen.


Öt meccs, négy győzelem, két különdíj. Ennyi volt a termése a Fatum–Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdázóinak a péntektől vasárnapig tartó Szeles Péter nemzetközi tornán, amelynek Jászberény adott otthont. A mieink legyőztek egy kolozsvári, egy ukrán csapatot, miként a házigazda Jászberényt és a Gödöllőt, majd szoros meccsen kikaptak az iráni válogatottól.

– Nagyon jó torna volt, az pedig egy extra, hogy sikerült megnyerni. Úgy vélem, ez kellő önbizalmat adhat majd a játékosoknak. Ez persze nem csaphat át abba, hogy azt higgyük: már mindig nyerhetünk.

Tudnak küzdeni a játékosok

– Annak örülök, hogy játékosok bebizonyították: tudnak küzdeni, hiszen azért, sajnos, nem a legerősebb összeállításban tudtunk játszani.

– Két alapemberünk hiányzott. Inneh–Varga Eliza pénteken belázasodott, kiderült, hogy tüszős mandulagyulladása van, ezért pihennie kellett. A szerb négyesütő Olivéra Medicsnek volt egy kisebb húzódása, őt elővigyázatosságból nem játszattuk.

– Igy is eredményesek tudtunk lenni és helyenként már szép dolgokat láthattunk, emiatt még pozitívabb száj-
ízzel jöttünk haza kollégáimmal. Ez azt mutatja, hogy minden játékosra számíthatok a szezon során. Kérésem is volt, hogy bizonyítsák be, mit tudnak!

Visszarázódni a munkába

– A héten az lesz a legfontosabb, hogy visszarázódjanak a munkába – tért rá a közeljövő feladataira a mester. – Az edzések terjedelmét, metodikáját azoknak a tapasztalatoknak alapján alakítjuk, amiket leszűrtünk a tornából. Bőven van még mit kijavítani. Ez a hét még gyakorlatilag arról szól, hogy nagy terjedelemben dolgozunk, sok időt töltünk el a csarnokban és most kezdjük el azokat a játékoskapcsolatokat, játékszituációkat kiépíteni, amik a későbbiekben fontos alapdolgok kellenek, hogy legyenek. Pénteken pedig a Vasashoz megyünk egy edzőmeccsre.

ML
hirdetés