Fatum-Nyíregyháza – Öt szettlabdáról sem tudták behúzni

A fehér mezes óbudaiak a döntő pillanatokban kevesebbet hibáztak
A fehér mezes óbudaiak a döntő pillanatokban kevesebbet hibáztak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Rangadóhoz méltó küzdelemben nyert a házigazda Vasas Óbuda a Fatum-Nyíregyháza ellen.

Olyan volt, amilyenre számítottak a röplabda kedvelői. Izgalmas, összességében remek rangadót játszottak vasárnap késő délután a felek a Folyondár utcai Sport- és Táncközpontban. A női röplabda Extraliga alapszakaszát vezető Vasas Óbuda csapatához másodikként érkezett a Fatum-Nyíregyháza.

Jól kezdtek a vendégek

A két csapat első körbeli, nyíregyházi találkozóját a fővárosiak nyerték. A két, jó formában lévő csapat vasárnapi csatájának első szettjében jól kezdtek (0:4), többször is előnyben (5:8, 7:10) játszottak a nyíregyháziak, ám a végjáték a hazaiaké volt.

A folytatásban is hasonló volt a helyzet, azzal a különbséggel, hogy időnként nagy volt a vendégek pontelőnye, hiszen 10:9 után fordítottak, és 11:15, 12:17 és 16:21 is volt az eredmény.

Rossz nyitás, támadásbefejezés
A szett hajrájához érve a nyíregyháziaknak öt játszmalabdája volt, az első 20:24-es állásnál.

Hiába volt meg a nagy lehetőség, rossz nyitás, pontatlan támadásbefejezés és figyelmetlen védekezés miatt a döntő pillanatokban mindig becsúszott a hiba, így a hazaiak nagy bravúrral fordítottak. A következő játékrészben hol az egyik, hol a másik csapatnak volt jobb periódusa, szerencsére most a végjáték a nyírségieké volt, és sikerült is szépíteni. A vendégekkel szimpatizáló és lelkes szurkolók bíztak benne, hogy jön majd az egyenlítés és a fordítás. Sajnos nem így történt, mert a záróetapban már nem sikerült megállítani a lendületben lévő házigazdákat.

Nyitásfogadás, összpontosítás

A szoros küzdelemben elsősorban az döntött, hogy nyitásfogadásban a nyíregyháziak kevésbé voltak magabiztosak, illetve a kulcs­szituációkban nem tudtak maximálisan koncentrálni. A másik vasárnapi meccsen a békéscsabaiak 3:1-re nyertek a Jászberény ellen, így a békésiek egy meccsel többet játszva felléptek a második helyre.

Röplabda: Női Extraliga, alapszakasz

Vasas Óbuda–Fatum-Nyíregyháza 3:1 (22, 26, -23, 18)

Folyondár utca, 250 néző, v.: Adler, Vári.

Vasas Óbuda: Takagui, Kostelanska, Da Silva, Villám, Török, Abdulazimova: Csere: Bozicsevics (liberó), Mihály. Vezetőezdő: Jakub Gluszak.

Fatum-Nyíregyháza: Francesco, Medics, Kalicsanin, Varga, Brisebois, White. Csere. Tóth F. (libró), Ancsin, Matics, Lászlop, Szabó. Vezetőedző. Hollósy László.
hirdetés