Fatum-Nyíregyháza – Öten távoznak, új liberó érkezik

A búcsúzók egyike Vén Eszter, aki a tanulást választotta
A búcsúzók egyike Vén Eszter, aki a tanulást választotta - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Várható volt. Ahogy a csalódást keltő szezon utolsó, Kaposvár elleni találkozója után megpedzettük, jelentős változások történhetnek a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapatának keretében.

Nos, sejtésünk beigazolódott. A klub vezetősége arról adott hírt, hogy öten búcsúznak az elmúlt évadban bevetett játékosok közül. A légiósok közül a brazil Debora Ribeiro Araujo, a trinidadi Darlene Ramdin, valamint a bolgár Sylvia Kioseva egyaránt távozik, miként Sikos Petra, aki az Egyesült Államokban próbál szerencsét.

A nyírségiek saját nevelésű üdvöskéje, a korosztályos válogatott center, Vén Eszter tanulmányi okok miatt abbahagyja a sportágat.

Ebből, persze egyenesen következik, hogy a Fatum erősítésre szorul. Az elöljárók javában egyeztetnek, magyarán tárgyalnak ennek érdekében.

Egyelőre egy új szerzemény jövetele vehető biztosnak: a télen érkezett feladó, Genesis del Carmen Franchesco Machado testvére, a liberó poszton szereplő Isis Franchesco csatlakozik majd a nyári felkészülés során. Mivel Carolina Nelmaira Valdezre továbbra is számít a szakmai stáb, így három venezuelai válogatott játékos lesz tagja a következő idényre tervezett gárdának.

KM-KT
hirdetés