Fatum-Nyíregyháza – Pontokat hozó blokkok

A hálónál is ponterősek voltak a piros mezes nyíregyháziak
A hálónál is ponterősek voltak a piros mezes nyíregyháziak - © Fotó: Szendi Péter/Vas Népe
Nyíregyháza – A Fatum-Nyíregyháza a második helyen zárta az alapszakasz első körét.


Két sima, egy… Nem fordított, hanem egy kicsit szorosabb. A vendégek szempontjából így is jellemezhetnék a Haladás–Fatum-Nyíregyháza extraligás női röplabda mérkőzést.

Vasárnap este Szombathelyen az első és a harmadik játszmát könnyen (15, és 12), a másodikat a vártnál szorosabban (24) hozta Hollósy László együttese, amely hétfőn hajnalra ért haza a vasárnap esti bajnokiról.

Lelkesek voltak a vasiak

– Tudtuk, hogy a szombathelyi játékosok mindig motiváltak otthon – kezdte a meccs summázását Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Most is úgy kezdték a mérkőzést, hogy borsot törjenek az orrunk alá. Azt hiszem, hogy az első és a harmadik szettben tudtuk kontrollálni őket, főként blokkvédekezésben. A második játszmában mentünk hat ponttal, aztán szokásunkhoz híven kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, de a szett végén helyén volt a szívünk.

– A leglényegesebb az volt ezen a mérkőzésen, hogy hozzák a három pontot. Számomra külön öröm, hogy holtversenyben vagyunk a Vasassal, csak a vesztett pontok miatt állunk mi a második helyen. Az első kör után ez egy megfelelő pozíció, továbbra is azon kell dolgoznunk, hogy ez így is maradjon – vélekedett Hollósy László.

Kezdődik tehát az alapszakasz második köre, a nyíregyháziak számára pénteken, amikor Jászberényben lépnek pályára.

ML
hirdetés