Fatum-Nyíregyháza – Szikra pattant, lángra lobbant a csapat

Szikra pattant, lángra lobbant a csapat
Szikra pattant, lángra lobbant a csapat - © Fotó: Muzslay Péter
Nyíregyháza – A nyíregyházi női röplabdacsapat 2007 után nyert ismét Magyar Kupát.

Jött, látott és győzött. Mármint Hollósy László, akit hat nappal a Magyar Kupa-döntő előtt neveztek ki a Fatum-Nyíregyháza edzőjének, majd néhány közös edzés, több órás elemzés után diadalra vezette a női röplabdacsapatot a Békéscsaba ellen. Persze, mindez nem jöhetett volna létre, ha elődje, az immár legfőbb segítőjének számító Horváth András (itt illik megjegyezni, a szintén jelentős támaszt nyújtó Kőhalmi Richárd nevét is…) hathatós munkája nélkül. A szakvezető érdeme megkérdőjelezhetetlen, miként a teljes stáb vastagon részt vállalt a 2007 óta éhezett sikerből. Erről egyébként Hollósy László sem feledkezett meg, midőn rögtön a 3:2-re megnyert érdi összecsapás követő, azon melegében adott nyilatkozatában az együttest, továbbá valamennyi közreműködő személy szerepét méltatta.

Szóval, tizenkét esztendeje hódította el utoljára a míves serleget a nyírségi klub, mégpedig egy olyan riválissal szemben, amely 2014 decembere óta egyetlen vereséget szenvedett a honi színtéren! A vasárnapi találkozó abszolút esélyese volt a Csaba, nem véletlenül titulálta tündérmesének a történteket az elmúlt hét elején még Cipruson tartózkodó, onnan a nyíregyháziak hívó szavára sebtében hazatérő Hollósy László.

– Még mindig nehéz felfogni a történteket – taglalta hétfő délután Hollósy László, holott már aludhatott egyet a fényes sikerre. – Óriási dolog, amit a lányok nyújtottak, amilyen extázisban játszottak. Azt kell mondjam betartották a taktikai utasítást, egyben számomra is, ahogy gondolom másoknak is kellemes meglepetést szereztek. Le a kalappal előttük, a legnagyobb elismerés hangján szólhatok róluk.
Annyi fix, néhány nap alatt hatalmasat fordult a világ Hollósy Lászlóval. Hirtelen csöppent vissza a magyar valóságba, és rögtön a csúcsra ért. Megadva azt a plusz, ami a trónra segítette a Nyíregyházát.

– Nem egyszer hangsúlyoztam, Horvát András, Kőhalmi Richárd és a stáb többi tagja remek munkát végzett – szögezte le a szakember. – Talán egy-két taktikai elemmel, ami jól sült el, mindemellett mentálisan egy pici extrát becsempészve pattintottam szikrát, ami beindította a motort. Tudtam milyen csapathoz érkezem, mert Ciprusról is követem az itthoni eseményeket. A Nyíregyházának nagyon hosszú a kispadja, sok jó játékos alkotja a keret, ugyanakkor annyira domináns a Békéscsaba a bajnokságban, emellett ne felejtsük, alig több, mint egy hete megnyerte a Közép-európai Ligát. Reálisan nézve ők voltak a favoritok. Persze, tudtam azt is, hogy vannak harcos játékosaink, de hogy ennyire, az engem is meglepett.

„Kémeink” jelentése szerint, nem csapot nagy banzájt a klub, a szolid kiadású ünneplésnek nyomós oka, hogy nyakán az újabb feladat, a Vasas elleni bajnoki párharc.

– Összehívtuk a játékosokat, mert bár nyilvánvaló, normális esetben el kellene menni bulizni egy nagyot, kértem, legyenek profik – árulta el Hollósy László. – Szép eredményt értünk el, de pénteken jön a következő megmérettetés és ha elhisszük, hogy most már minden tudunk erről a sportágról, komoly meglepetéssel szembesülhetünk. Alázatosnak kell maradni, továbbra is a földön járni.

A Nyíregyházát nem lehet leírni!

Horváth András immár másodedzőként lehetett részese a kupadiadalnak.

– Nehéz elhinni, hogy sikerült. Nagyon boldogok vagyunk, hogy megvalósítottuk célunkat, ráadásul szépen, egységesen, rendkívül harcosan játszottunk. Sok helyen, a különböző portálokon megjelent, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de bebizonyítottuk: a Nyíregyházát nem lehet leírni. Mindenki láthatta, bárkit le tudunk győzni, akár még azt a csapatot is, amely évek óta egyeduralkodónak számít itthon. Ünnepelni nincs igazán lehetőség, pénteken már kezdődik a rájátszás, a Vasas elleni párharc

KM


Kupamámor nyíregyházi módra
Nyíregyháza - A Nyíregyháza színvonalas, több mint két órás fináléban múlta felül a Békéscsabát. Szó se róla, rendhagyó módon melegített a Fatum-Nyíregyháza a régen, 2009 óta várt alkalomra. A női röplabdacsapat edzőváltással hangolt a Békéscsaba elleni Magyar Kupa-döntőre, amelyen a felek az imm...
hirdetés