Fatum-Nyíregyháza – Szívesen, ilyet máskor is!

A nyíregyháziak teljesítették küldetésüket, mindkét fronton éremmel zártak
A nyíregyháziak teljesítették küldetésüket, mindkét fronton éremmel zártak - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Hosszú volt a hazaút: a Fatum-Nyíregyháza éremmel a zsebben távozott Jászberényből.


A kupa után a bajnoki bronzérmet is begyűjtötte a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata, ekképpen teljesítette az aktuális évadra meghatározott küldetését. A nyírségiek az alapszakaszban megcsípett harmadik hely után (hajszállal szorultak a Vasas mögé…) a rájátszásban két párharcot is megnyertek: előbb a négy közé jutásért az UTE, majd a dobogóért kiírt csatában a Jászberényt gyűrték le. A kettő között a Vasas elleni elődöntőben ugyan alulmaradtak, mondhatnánk, így legalább lesz hová előrelépni.

– Célunk az volt, hogy érmet szerezzünk a négy között, hál’ istennek sikerült – taglalta Horváth András, a Fatum edzője, aki a nyáron érkezett és első nekifutásra két medálhoz segítette a nyíregyházi együttest. – A gratuláció a lányokat illeti, őket méltatja, hogy az utolsó meccs negyedik játszmájában hátrányból álltak fel, büszke vagyok rájuk. Kettő nullás vezetés után kicsit talán hátradőltünk, azt gondoltuk, megvan a meccs, majd a kritikus pillanatokban tudtuk egymást húzni, segíteni. Le a kalappal a játékosok előtt. A csapat legnagyobb erénye, hogy mindvégig egységes volt, nagy szívvel küzdött, mindemellett sok munka fekszik ebben az eredményben.

A szerda esti, 3:1-re megnyert végső összecsapás egyik hőse, Kalotai Zsófia először jutott ilyen magasságokba.
– Nagyon jól éreztem magam, ráadásul nekem ez az első érmem az NB I-ben – osztotta meg boldogságát az ifjú center. – Óriási érzés, nem is tudok szóhoz jutni. Csak a legvégén éreztük, hogy megvalósítjuk tervünket, az utolsó pontig küzdeni kellett érte. Mindig jobb győzelemmel zárni a szezont, ezért is örülök, hogy megnyertük a párharcot. Hosszú volt az hazaút…

KM-KT


Fatum-Nyíregyháza – Megszolgált bronzérem!

Rég várt siker: 2009 után ismét dobogón zárta a bajnokságot a Nyíregyháza
hirdetés